JUST NU: Derek Brunson knockar Lyoto Machida i första ronden

Efter en avvaktande start hittade Derek Brunson hem med ett par stenhårda slag som golvade Lyoto Machida.

Alldeles nyss avgjordes huvudmatchen på UFC Fight Night 119: Machida vs. Brunson, där den forne mästaren Lyoto Machida återvände till buren för första gången på över två år och tog sig an topp 10-rankade Derek Brunson.

“The Dragon” öppnade avvaktande med bra fotarbete, och lät Brunson jaga honom för att själv söka kontringar. Brasilianaren hittade hem med ett par fina vänsterslag – men mot mitten av ronden var det sedan Brunson som fick in en stenhård slagkombination som fick Machida att åka i backen.

Väl på marken följde Brunson upp med brutala slag som omedelbart knockade Machida, varpå domaren stoppade matchen.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: #7 Derek Brunson besegrade Lyoto Machida via KO (slag) i rond 1 (2:30).

Andra raka knockoutvinsten

Segern markerar Brunsons andra raka via knockout. Amerikanen står nu med ett professionellt matchfacit på 18-5, varav 9-3 i UFC.

Machida har å andra sidan förlorat tre raka matcher och är nu segerlös i nästan tre år. Senaste gången brasilianaren vann en match var i december 2014 och nu står “The Dragon” med totalt 22 vinster och åtta förluster, där 14 av segrarna har kommit i oktagonen medan alla nederlag har varit i UFC.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Just nuSenaste NyttUFC Fight Night 119

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara