JUST NU: Emil “Valhalla” Meek klar för ny match på UFC Hamburg

✅ Senaste nytt: Norske stjärnan bokad för sin nästa UFC-match ✅ Kliver in i buren i Tyskland i juli

“Ask and you shall receive…”

Den norske MMA-stjärnan Emil Meek var tydlig med att han ville gå sin nästa match på UFC Fight Night 134 i Hamburg, Tyskland – och nu får han gehör. Alldeles nyss stod det nämligen klart att “Valhalla” har blivit bokad att polacken Bartosz Fabinski i vad som ser ut att bli en spännande welterviktsdrabbning.

Meek (9-3, 1 NC MMA, 1-1 UFC) har varit under kontrakt med världens största MMA-organisation i snart två år – men av olika anledningar har han hittills bara hunnit med två matcher i oktogonen. Efter en imponerande debut där han besegrade veteranen Jordan Mein via enhälligt domslut, fick Meek senast chansen att utmana topprankade Kamaru Usman i januari tidigare i år. Trots en tapper insats blev det då en tuff poängförlust för norrmannen.

Fabinski (13-2 MMA, 2-0 UFC) har även han gått två matcher i UFC – trots att han gjorde sin debut redan i april 2015. Fabinski har kammat hem domslutsvinster över Garreth McLellan samt Hector Urbina och gör nu comeback i Hamburg efter lite mer än två och ett halvt års frånvaro.

Bartosz Fabinski. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

UFC Fight Night 134: Volkan vs. Shogun (även kallad UFC Hamburg) äger rum i Barclaycard Arena den 22 juli. Galan toppas av en lätt tungviktsdrabbning mellan Volkan Oezdemir och den forne PRIDE – och UFC-mästaren Mauricio “Shogun” Rua – och i den delade huvudmatchen får vi dessutom se ett annat toppmöte i samma division, där svenske Ilir Latifi tar sig an Glover Teixeira.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 134

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...