Jack "The Joker" Hermansson. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

JUST NU: Jack Hermansson knockad av #15-rankade Thiago Santos

Den topprankade brasilianarens striking blev för mycket för svenske "The Joker" - som åkte i backen redan i den första ronden.

Alldeles nyss avgjordes den andra matchen på huvudkortet under UFC Fight Night 119: Machida vs. Brunson, som äger rum i Sao Paulo, Brasilien, i skrivande stund. I en högintressant mellanviktsdrabbning för oss svenskar fick vi se den Norge-baserade svensken Jack Hermansson ta sig an den topp 15-rankade brasilianaren Thiago Santos.

Trots att han var den lägre rankade fightern så kom Hermansson in i matchen som oddsfavorit. Dessvärre blev det inget önskat resultat för “The Joker”, som tidigt blev avslutad via teknisk knockout.

I vanlig ordning inledde Hermansson med att studsa runt och känna av sin motståndare – men det blev snabbt tydligt att “Marretas” striking blev besvärlig för honom. Redan efter första slagväxlingen kunde man se Hermansson bli aningen slagrädd och när det första nedtagningsförsöket inte gick igenom hade svensken inte mycket att säga till om.

Väl mot slutet av ronden slängde Santos upp en hoppspark mot huvudet, varefter han omedelbart följde upp med att rusa in med flera hårda slag. En uppercut träffade då stenhårt och fick Hermansson att falla till mattan, varpå domaren gick in och stoppade matchen med endast en sekund kvar av den första ronden.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: #15 Thiago Santos besegrade Jack Hermansson via TKO (slag) i rond 1 (4:59).

Kategorier
Jack HermanssonJust nuSenaste NyttUFC Fight Night 119

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara