JUST NU: Khabib Nurmagomedov förblir obesegrad – vinner lättviktsbältet!

✅ Khabib Nurmagomedov besegrar Al Iaquinta! ✅ Är UFC:s nya lättviktsmästare!

Alldeles nyss avgjordes huvudmatchen på UFC 223: Khabib vs. Iaquinta i Barclays Center i Brooklyn, New York. Där fick vi se obesegrade Khabib Nurmagomedov ta sig an Al Iaquinta i en match om det officiella lättviktsbältet.

De första två ronderna såg ut som de flesta av Nurmagomedovs tidigare matcher – det vill säga upprepade nedtagningar och dominant toppkontroll från “The Eagle”. Iaquinta fann dock viss framgång ståendes i början av ronderna.

I rond tre och fyra började Iaquinta lyckas försvara Nurmagomedovs nedtagningar. Därmed fick vi se större delen av ronderna utspela sig ståendes – där Nurmagomedov träffade mest medan “Ragin’ Al” å andra sidan fick in de hårdare slagen.

Iaquintas plan tycktes vid det här laget vara att ta det lugnt och vara beredd att ta emot Nurmagomedovs jabbar – för att själv leta efter luckor och söka en knockout.

I den femte ronden var Iaquinta väl medveten om att han låg under på poängkorten och han var inte där för att förlora. Istället växlade han upp tempot rejält och lyckades pricka Nurmagomedov med ett gäng fina smällar. Nurmagomedov fortsatta dock att landa sina egna och fick sedan till en ny nedtagning – varefter han lyckades kontrollera resten av ronden på marken.

I slutändan tilldelades Nurmagomedov vinsten och lättviktstiteln via enhälligt domslut.

Statistik och resultat

Officiellt resultat: #2 Khabib Nurmagomedov besegrade #11 Al Iaquinta via enhälligt domslut (50-44, 50-43, 50-43).

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Just nuSenaste NyttUFC 223

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...