JUST NU: Volkan Oezdemir gripen för grov misshandel

Volkan "No Time" Oezdemir - som förväntas utmana Daniel Cormier om bältet i UFC - sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel.

Alldeles nyss kunde MMAjunkie avslöja att den topprankade UFC-fightern Volkan Oezdemir har arresterats i Florida. “No Time”, som förväntas bli Daniel Cormiers nästa titelutmanare, sitter nu anhållen och misstänks för grov misshandel.

Några detaljer kring det misstänkta brottet är ännu inte kända i skrivande stund.

Den senaste tiden har allt pekat på att en titelmatch mellan Daniel “DC” Cormier (vänster) och Volkan “No Time” Oezdemir är i görningen. Hur dessa planer nu påverkas av Oezdemirs misstänkta brott är oklart. Foto: Foto: Kevin Hoffman-USA TODAY Sports / Khim Hjern/MMAnytt

Kan “The Mauler” roffa åt sig titelchansen istället?

Oezdemir är rankad tvåa i den lätta tungviktsdivisionen och har radat upp tre raka vinster i UFC sedan hans debut i början av året. Schweizaren knockade senast Jimi Manuwa och allt har på senare tid pekat på att han får den nästa titelchansen.

Svenske Alexander Gustafsson är rankad etta i samma viktklass och är själv på jakt efter en returmatch mot mästaren, som han tidigare har förlorat mot via ett sylvasst delat domslut efter fem ronders krig.

Alexander "The Mauler" Gustafsson gav mästaren Daniel Cormier en av sina tuffaste matcher någonsin på UFC 192. Trots en stark insats i vad som blev en "Fight of the Year"-nominerad match, så förlorade dock svensken via delat domslut efter fem ronders krig. Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports

Alexander Gustafsson gav mästaren Daniel Cormier en av sina tuffaste matcher någonsin på UFC 192. Trots en stark insats i vad som blev en “Fight of the Year”-nominerad match, så förlorade dock “The Mauler” via delat domslut efter fem ronders krig. Om Oezdemirs misstänkta brott hindrar honom från att utmana Oezdemir lär svensken mer en gärna ta matchen istället. Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports

Huruvida Oezdemirs misstänkta misshandel påverkar hans chans att utmana om bältet – och vad det i så fall innebär för “The Mauler” – är för närvarande oklart.

Relaterat:

Kategorier
NyheterSenaste NyttVolkan Oezdemir

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara