JUST NU: Yoel Romero knockar Luke Rockhold

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Jämn start på huvudmatchen - sedan smäller det... ✅ "Soldier of God" kammar hem ny knockoutvinst - men får inget bälte

Alldeles nyss avslutades huvudmatchen på UFC 221: Romero vs. Rockhold i Perth, Australien, där vi fick se en interimtitelmatch i mellanvikt mellan nummer 1-rankade Yoel Romero och den tidigare Strikeforce – och UFC-mästaren Luke Rockhold.

Matchen, som uteslutande utspelades ståendes, inleddes jämnt där Rockhold fick mest uträttat i den första ronden. Romero, som verkade ta det lugnt för att medvetet spara på sin energi, gjorde dock ett starkare avtryck i den andra ronden där han skakade Rockhold och var nära till avslut.

Efter en slöstartad tredje rond kom sedan en plötsligt explosion från “Soldier of God” – som golvade Rockhold med en brutal vänsterkrok. Kubanen hann följa upp med ännu ett stenhårt slag på marken innan knockoutvinsten var ett faktum.

Interimbältet var bara på spel om Rockhold skulle vinna – eftersom Romero missade vikten, vilket nu skapar en förvirrande situation. Det återstår att se om UFC kommer boka ett returmöte mellan Romero och Rockhold – eller om Romero får nästa titelchans mot den regerande mästaren Robert Whittaker, som han nyligen förlorade mot via domslut.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: Yoel Romero besegrade Luke Rockhold via KO (slag) – Rond 3, 1:48.

Kategorier
Just nuSenaste NyttUFC 221

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah