Nya ändringar för UFC-regler klara efter stora MMA-konferensen!

✔ Den årliga ABC-konferensen är nu över och två nya regeländringar har införts!

Två nya regeländringar för MMA har bestämts av The Association of Boxing Commissions and Combative Sports (ABC), vilket självklart även påverkar UFC-matcher. 

Varje år håller ABC en konferens i USA där representanter för olika MMA-kommissioner runtom landet deltar för att prata ihop sig och komma överens om vägen framåt för sporten. Konferensen äger rum över fem dagar, där de första två dagarna består av diverse kurser för burdomare samt poängdomare och de följande tre dagarna består av diskussioner kring MMA. De som ansvarar för kurserna är själva erfarna domare, exempelvis som den något ökända Sal D’Amato.

Exempel på ämnen som tas upp inkluderar viktnedgångar och regelverket. Under konferensens gång tas även svåra frågor upp som exempelvis CTE (en progressiv sjukdom som kan uppstå efter upprepade slag mot huvudet) och transfighters. Igår avslutades konferensen med något som har en mer direkt inverkan på sporten, nämligen en omröstning för regeljusteringar.


HETAST JUST NU


Två nya regeländringar efter stora MMA-konferensen!

Två regeländringar har införts efter ABC-konferensen, varav den första kommer att spela en betydande roll för fighters som blivit ögonpetade i sina matcher.

Fighters kommer från och med nu att få fem minuter på sig att återhämta sig från en ögonpetning. Tidigare fick fighters ingen bestämd tid för detta. Det enda domaren fick göra enligt regelverket var att ta time-out för en varning och eventuellt ta in läkaren för en undersökning, vilket ger den ögonpetade fightern lite extra tid att återhämta sig. Nu blir det alltid ett avbrott på fem minuter eller tills det att fightern säger sig vara redo att fortsätta. Kan fightern inte fortsätta efter att de fem minuterna är över avbryts matchen och resultatet blir antingen ogiltigförklarat eller en diskvalificering av motståndaren beroende på huruvida domaren anser att regelbrottet var avsiktligt.

Den andra regeländringen är att knäskydd och dylikt tillverkat av mjukt kloroprengummi nu kommer att vara tillåtet oavsett vilken kommission som ansvarar för matchen. Vissa fighters använder sig av dessa skydd för att ge ytterligare stöd till knän och fotleder, exempelvis ifall de dragits med skada eller förväntar sig tuff brottning i matchen. Dessa skydd måste vara svarta, om inte kommissionen ifråga kräver att fighters endast bär på sig färgen för deras hörna.

Vad tycker du om de nya ändringarna för MMA- och UFC-regler?

 

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...