Nya topplistan: Så mycket tjänar kampsportsstjärnorna

✔ Monsterlönerna avslöjade - han är rikast

Businessmagasinet Forbes släppte nyligen sin årliga lista över världens bäst betalda idrottare 2020. På topplistan ser vi fem kampsportare – och en av dem är UFC-stjärnan Conor McGregor.

McGregor har endast gått en MMA-match det senaste året. Ändå rankas han på 16:e plats, då irländaren rapporteras ha tjänat totalt 48 miljoner dollar – cirka 450 miljoner kronor – på en ettårsperiod.

“The Notorious” är den bäst betalde MMA-fightern någonsin, vilket inte minst visar sig av hans fightlön för comebackmatchen mot Donald “Cowboy” Cerrone på UFC 246 tidigare i år. McGregors rapporterade grundlön var tre miljoner dollar, men irländaren tjänar mest genom sin del av pay-per-view-försäljningen – och drog enligt Forbes in totalt 32 miljoner dollar för fighten.

Vidare har McGregor också fått 16 miljoner dollar från sponsorer och reklamsamarbeten det senaste året.

UFC MMA lista loner pengar Conor McGregor Tyson Fury Deontay Wilder 1

Från vänster: Tyson Fury, Conor McGregor och Deontay Wilder. Foton: USA TODAY Sports


LÄS MER: Så mycket tjänade Conor McGregor – per sekund

LÄS OCKSÅ: Mayweathers galna lönekrav – för att möta McGregor eller Khabib


Tyson Fury listas högre än Conor McGregor

Av de fem kampsportarna är det dock inte McGregor som tjänat mest. WBC:s tungviktsmästare i boxning, världsstjärnan Tyson Fury, listas nämligen på plats nummer elva – med sammanlagt 57 miljoner dollar, varav 50 miljoner i fightlöner och sju miljoner från sponsorer. DEt bör nämnas att Fury har gått tre matcher den senaste ettårsperioden.

Övriga kampsportare på listan tre stora boxningsstjärnor:

  • Anthony Joshua, plats 19: Totalt 47 miljoner dollar (36 miljoner i fightlöner, elva miljoner från sponsorer)
  • Deontay Wilder, plats 20: Totalt 46,5 miljoner dollar (46 miljoner i fightlöner, en halv miljon från sponsorer)
  • Canelo Alvarez, plats 30: Totalt 37 miljoner dollar (35 miljoner i fightlöner, två miljoner från sponsorer)

Ettan på Forbes-listan är tennisspelaren Roger Federer, som dragit in totalt 106,3 miljoner dollar – varav 6,3 miljoner i löner och prispengar samt 100 miljoner från spnsorer.

Vidare bör tilläggas att lönerna på årets lista är något lägre än de vanligtvis är – detta p.g.a. den rådande coronapandemin.


RELATERAT: Khabib vs McGregor 2 kan bli av – här är hutlösa lönen


💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara