Jon Jones
Jon "Bones" Jones. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Nya uppdateringar i Jon Jones-skandalen – Fallet skjuts upp

I augusti stod det klart att Jon Jones testat positivt - igen. Nu står det klart att CSAC skjutit upp mötet till 2018.

Jon Jones stod för en av sportens mest imponerande comebacks när han i slutet av juli knockade den regerande lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier och tog tillbaka sin titel. Mindre än en månad senare stod det dock klart att han testat positivt för doping och det satte igång en kedja av incidenter som bland annat ogiltigförklarade titelmatchen.

Förhöret skjuts upp

Efter dopingskandalen var ”Bones” Jones inbokad för att förhöras av California State Athletic Commission (CSAC) den 12 december men nu står det klart att mötet har skjutits upp. Det kunde Andy Foster, direktör för CSAC berätta för MMAFighting.

Jones kommer istället att förhöras i februari men i skrivande stund är inget exakt datum fastställt.

Jones testade positivt för steroiden Turinabol och både ”Bones” och hans team har sedan dess förnekat att den före detta mästaren tagit något medvetet. Enligt Jones team så håller de just nu på att testa olika tillskott som kan förklara hur ”Bones” testat positivt för andra gången på två år.

Förutom böter och avstängning från CSAC så kommer Jones att även behöva förklara sig inför USADA, UFCs anti-doping partner. När processen med USADA inleds är oklart.

Läs mer:

Betta på Alexander Gustafsson vs. Jon Jones hos Ohmbet - Bäst odds på Alex hittar du här!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Omröstning

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson är bokad och klar för UFC 232! Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...