Nya reglerna kan sätta stopp för UFC 268: Chandler vs Gaethje!

✔ Strikta vaccin-reglerna påverkar både fighters och publik! ✔ "Det är inte så att jag är emot vaccin..."

Michael Chandler oroar sig för om toppmatchen mot Justin Gaethje verkligen kommer att bli av under UFC 268.

Chandler och Gaethje har redan kommit överens om en efterlängtad lättviktsdrabbning under toppgalan den sjätte november. Även om det inte officiellt utannonserats så planerar UFC att hålla galan i Madison Square Garden i New York.

Den senaste tiden har dock staten New York infört strikta vaccinationskrav för bland annat underhållningsevenemang. Eftersom en UFC-gala faller inom den kategorin kommer det att skapa problem för lättviktsmatchen. Chandler är nämligen inte vaccinerad och planerar inte att vara det innan UFC 268 heller.

 — Jag såg precis att New York infört några rejäla krav på New York City, sade Chandler på Instagram Live. I grund och botten kräver dem att du är vaccinerad och uppvisar vaccinationsbevis för att kunna äta på restaurang inomhus, träna inomhus, inomhusföreställningar och underhållning. Självklart kommer en UFC-gala på Madison Square Garden att anses som inomhusunderhållning…

— Jag kommer inte att vaccinerad vid den tidpunkten. Jag vet inte hur många fighters som [planerar] att tävla den sjätte november i Madison Square Garden som kommer att vara vaccinerade.

New Yorks nya vaccinationskrav kommer att påbörjas den sextonde augusti. Det är inte bara fighters som kommer påverkas, utan även alla som vill se galan på plats kommer att behöva vara vaccinerade.


HETAST JUST NU


Michael Chandler vs Justin Gaethje kan behöva flyttas

Både Chandler och Gaethje förlorade sin senaste UFC-match via avslut. Chandler blev knockad av lättviktsmästaren Charles Oliveira i maj medan Gaethje blev avslutad via submission av Khabib Nurmagomedov i oktober 2020.

En vinst för Chandler eller Gaethje skulle säkra deras plats i toppen av divisionen och en eventuellt titelchans. Men Chandler säger att det ser mörkt ut ifall UFC håller galan i New York. Chandler vill inte ta vaccinet förrän det blivit godkänt av United States Food and Drug Administration (FDA). Det är dock en process som med allra största sannolikhet inte kommer att vara klar innan galan går av stapeln.

 — Det är inte så att jag är emot vaccin, förklarade Chandler. Det är inte så att jag inte tror på vaccinet nödvändigtvis. Jag kommer bara inte att ta vaccinet förrän det är 100% godkänt av FDA. Vi har haft hundratals av kliniska prövningar, precis som med de vaccin som min son har fått… [Vaccin mot] mässling och vattkoppor och alla andra vaccin har funnits i 100 år och är beprövade. Vi får se. Jag vet inte vad som kommer att hända.

— Mer än någonting så minskar det chanserna för UFC att få Madison Square Garden utsålt då de bara kan ha människor som är vaccinerade. Om jag ska vara ärlig så ifrågasätter jag om Madison Square Garden-galan faktiskt kommer att hända. UFC är dock briljanta och genier på att få till saker och sätta ihop matcher. Men som sagt, jag är inte emot vaccin. Jag tror att vaccin är effektiva, men jag tycker att det är upp till var och en om de vill ta vaccinet. Jag kommer inte att vara vaccinerad den sjätte november, så jag kommer inte att tävla eller underhålla på Madison Square Garden.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Michael ChandlerSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...