Obesegrade M-1-mästaren klar för UFC – möter Thiago Alves i Ryssland

✅ 18 raka vinster - nu är ryske knockoutartisten klar för UFC ✅ Debuterar mot forne titelutmanaren i Moskva

Det drar ihop sig inför UFC:s första event i Ryssland och galans senaste tillskott är riktigt intressant. Den obesegrade ryssen Alexey Kunchenko blir nämligen den första mästaren att gå över till UFC efter det nya partnerskapet med M-1 Global – och nyligen blev det officiellt att han kommer göra sin debut i Moskva.

Enligt flera källor har Kunchenko bokats att möta den tidigare UFC-titelutmanaren Thiago Alves i en spännande welterviktsdrabbning.

Regerade i M-1 i över två år

Kunchenko (18-0 MMA, 0-0 UFC) kommer in med hela 18 raka segrar i ryggen – varav 13 via T/KO och en via submission. I april 2016 vann han welterviktsbältet i M-1 genom att avsluta Murad Abdulaev via teknisk knockout och sedan dess har han radat upp ytterligare fem vinster. Sist 34-åringen var aktuell besegrade han en motståndare med över 60 proffsmatcher bakom sig – nämligen ukrainaren Alexander Butenko, som Kunchenko avslutade via teknisk knockout med stenhårda knän och slag i slutet av mars.

MMAnytt har tidigare uppmärksammat Kunchenko i den här listan över lovande welterviktare, tillsammans med namn som Darren Till och Michael “Venom” Page.

Har mött de bästa av de bästa

Alves (22-12 MMA, 14-9 UFC) har hunnit med 24 matcher i världens största MMA-organisation och under tiden har han klivit in i oktogonen mot flera av världens främsta fighters. Efter att ha besegrat legendaren Matt Hughes och dåvarande toppfightern Josh Koscheck fick Alves en titelchans mot Georges St-Pierre på jubileumsgalan UFC 100 i juli 2009.

Titelmatchen slutade dock i en poängförlust för brasilianaren och hans karriär har sedan dess gått en aning utför, med fem vinster och sex förluster. Efter att ha besegrat Patrick Cote via enhälligt domslut blev 34-årige “Pitbull” senast knockad av debutanten Curtis Millender i februari tidigare i år.

UFC Moscow: Uppdaterat matchkort

UFC Fight Night 136: Hunt vs. Oleinik (även kallad UFC Moscow) går av stapeln den 15 september. Kolla in det uppdaterade matchkortet nedan!

 • Tungvikt: #8 Mark Hunt vs. #11 Oleksiy Oliynyk
 • Mellanvikt: Omari Akhmedov vs. C.B. Dollaway
 • Bantamvikt: Merab Dvalishvili vs. Terrion Ware
 • Lätt tungvikt: Nikita Krylov vs. #4 Jan Blachowicz
 • Mellanvikt: #15 Krzysztof Jotko vs. Adam Yandiev
 • Tungvikt: #12 Andrei Arlovski vs. #14 Shamil Abdurakhimov*
 • Bantamvikt: Petr Yan vs. Douglas Silva de Andrade*
 • Lättvikt: Mairbek Taisumov vs. Desmond Green*
 • Weltervikt: Aleksey Kunchenko vs. Thiago Alves*

*Ej officiellt bekräftade av UFC.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 136

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...