Obesegrade M-1-mästaren klar för UFC – möter Thiago Alves i Ryssland

✅ 18 raka vinster - nu är ryske knockoutartisten klar för UFC ✅ Debuterar mot forne titelutmanaren i Moskva

Det drar ihop sig inför UFC:s första event i Ryssland och galans senaste tillskott är riktigt intressant. Den obesegrade ryssen Alexey Kunchenko blir nämligen den första mästaren att gå över till UFC efter det nya partnerskapet med M-1 Global – och nyligen blev det officiellt att han kommer göra sin debut i Moskva.

Enligt flera källor har Kunchenko bokats att möta den tidigare UFC-titelutmanaren Thiago Alves i en spännande welterviktsdrabbning.

Regerade i M-1 i över två år

Kunchenko (18-0 MMA, 0-0 UFC) kommer in med hela 18 raka segrar i ryggen – varav 13 via T/KO och en via submission. I april 2016 vann han welterviktsbältet i M-1 genom att avsluta Murad Abdulaev via teknisk knockout och sedan dess har han radat upp ytterligare fem vinster. Sist 34-åringen var aktuell besegrade han en motståndare med över 60 proffsmatcher bakom sig – nämligen ukrainaren Alexander Butenko, som Kunchenko avslutade via teknisk knockout med stenhårda knän och slag i slutet av mars.

MMAnytt har tidigare uppmärksammat Kunchenko i den här listan över lovande welterviktare, tillsammans med namn som Darren Till och Michael “Venom” Page.

Har mött de bästa av de bästa

Alves (22-12 MMA, 14-9 UFC) har hunnit med 24 matcher i världens största MMA-organisation och under tiden har han klivit in i oktogonen mot flera av världens främsta fighters. Efter att ha besegrat legendaren Matt Hughes och dåvarande toppfightern Josh Koscheck fick Alves en titelchans mot Georges St-Pierre på jubileumsgalan UFC 100 i juli 2009.

Titelmatchen slutade dock i en poängförlust för brasilianaren och hans karriär har sedan dess gått en aning utför, med fem vinster och sex förluster. Efter att ha besegrat Patrick Cote via enhälligt domslut blev 34-årige “Pitbull” senast knockad av debutanten Curtis Millender i februari tidigare i år.

UFC Moscow: Uppdaterat matchkort

UFC Fight Night 136: Hunt vs. Oleinik (även kallad UFC Moscow) går av stapeln den 15 september. Kolla in det uppdaterade matchkortet nedan!

 • Tungvikt: #8 Mark Hunt vs. #11 Oleksiy Oliynyk
 • Mellanvikt: Omari Akhmedov vs. C.B. Dollaway
 • Bantamvikt: Merab Dvalishvili vs. Terrion Ware
 • Lätt tungvikt: Nikita Krylov vs. #4 Jan Blachowicz
 • Mellanvikt: #15 Krzysztof Jotko vs. Adam Yandiev
 • Tungvikt: #12 Andrei Arlovski vs. #14 Shamil Abdurakhimov*
 • Bantamvikt: Petr Yan vs. Douglas Silva de Andrade*
 • Lättvikt: Mairbek Taisumov vs. Desmond Green*
 • Weltervikt: Aleksey Kunchenko vs. Thiago Alves*

*Ej officiellt bekräftade av UFC.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 136

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...