Alexey Kunchenko. Foto: MMAnytt

Obesegrade stjärnskottet Kunchenko ställs mot japansk veteran

✅ Den hyllade ryssen ställs nu mot en ärrad veteran som utmanat om titeln i UFC ✅ Kunchenko gjorde senast succé på hemmaplan

En av de mest framemotsedda UFC-debuterna på länge skedde förra månaden under UFCs debut i Ryssland på UFC Fight Night 136. Där tog den brasilianske veteranen Thiago Alves emot den obesegrade nykomlingen Alexey Kunchenko (19-0). Efter tre ronder utnämndes hemmafightern Kunchenko som segrare via domslut, och nu får han ännu ett tufft test, då MMA Junkie precis meddelade att ryssen bokats för en match mot japanske Yushin Okami (35-11) på UFC Fight Night 142 i Australien den första december.

Har bokats mot två titelutmanare hittills

Kunchenko har skapat ett namn för sig själv utanför UFC då han imponerat i de regionala organisationerna. Han har besegrat bland annat Strikeforce- och Bellatorveteranen Ron Keslar och har säkrat tretton knockoutsegrar på nitton vinster – endast fem gånger har ryssen gått tiden ut. Alves är en före detta titelutmanare i UFC och därmed Kunchenkos mest meriterade seger hittills.

Okami är inne i sin andra vända i UFC, och han har under sin långa karriär lyckats besegra bland andra Alan Belcher och Mark Muñoz. Efter att ha tagits tillbaka till UFC har japanen ett matchfacit på 1-1, förlusten skedde dock i en match mot Ovince Saint Preux i lätt tungvikt som Okami tog på kort notis. Sist han var aktuell besegrade han brassen Dhiego Lima på poäng.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...