Obesegrade svensktalangen får tuffaste motståndet hittills!

✔ Möter rutinerad fransman med 35 gångna matcher!

Svenske MMA är onekligen på frammarsch! Nu är den obesegrade svenske bantamviktaren Bartosz “The Destroyer” Wojcikiewicz (7-0) klar för en match mot fransmannen Araik Margarian (25-20) på Superior Challenge 22 den 29:e maj. Det var organisationen själva som meddelade matchningen.

– Araik Margarian har gedigen Sambo-bakgrund och är trefaldig fransk mästare. Han har gått 35 matcher, och har tre gånger fler vinster än Bartosz Wojcikiewicz ens har gått matcher. Dessutom kommer han ha ett viktövertag, men det är inget som stoppar vår svenska stjärna från att anta utmaningen. Det är helt klart den svåraste motståndaren som Wojcikiewicz ställts mot, men vi har inte sett svenskens fulla potential än. Det kommer bli en riktigt spännande match, sade Superior Challenges vd Babak Ashti via ett pressmeddelande.

Nyligen blev det också klart att den svenske lätt tungviktaren Karl Albrektsson bokats för ett möte med Viktor Nemkov på Bellator 257.


HETAST JUST NU


En av Sveriges mest lovande talanger

Wojcikiewicz har tävlat sedan maj 2018 och har snabbt skapat ett namn för sig själv på den svenska MMA-scenen. “The Destroyer” gjorde sin debut med en poängseger mot amatörtalangen Joey Moya-Schöndorff och har gått från klarhet till klarhet sedan dess.

Majoriteten av Wojcikiewiczs matcher har var i Superior Challenge där han har fem segrar hittills. Sist han var aktuell besegrade han landsmannen Anton Larsson via teknisk knockout i den första ronden på grund av en knäskada.

Margarian har tävlat professionellt sedan 2009 och trots en ojämn inledning på karriären har han nu hamnat på ett fint spår. Han är dessutom rankad som den näst bästa fjäderviktaren i Frankrike enligt Tapology. Margarian har bland annat besegrat Artem Lobov och har vunnit åtta utav sina nio senaste matcher.

Superior Challenge 22: Matchkort

Huvudkort:

  • Lätt tungvikt: Kenneth Bergh vs Antonio Trocoli
  • Catchvikt: Simon Sköld vs Fernando Flores
  • Bartosz Wojcikiewicz vs Araik Margarian
  • Robin Roos vs TBA

Underkort:

  • Moraad Moreno vs TBA

 

Hur går det för Bartosz Wojcikiewicz mot Araik Margarian?

 

Foto: Stefan Romare

Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara