Obligatoriska covid-vaccin för fighters? UFC-chefen ger ett klart svar!

✔ Nya strikta regler sätter nya hinder på vägen för UFC!

UFC-fighters har en hel del skyldigheter, men att vaccineras mot covid kommer inte att vara ett av dem!

I kölvattnet av allt mer strikta restriktioner i bland annat staten New York ger UFC-chefen Dana White ett klart svar vad som förväntas från hans fighters.

 — Jag kommer aldrig säga till en annan människa vad de ska göra med sin kropp, sade UFC:s president White till TSN. Om du vill vaccineras så är det upp till dig. Det är ditt val. Du kommer aldrig att höra mig säga att jag kommer att tvinga folk att vaccinera sig. Det kommer aldrig att hända.

New York kommer den sextonde augusti att införa strikta vaccinationskrav som kommer att påverka UFC 268. Galan är inplanerad att gå av stapeln i Madison Square Garden, men eftersom alla fighters och publik måste vara vaccinerad så sätter det evenemanget i en tuff sits.

Topprankade lättviktaren Michael Chandler är inplanerad att tävla under galan då han ska möta Justin Gaethje. Chandler har dock inga planer på att vaccinera sig just nu, vilket gör att lättviktsdrabbningen kan ställas in eller bokas om.


HETAST JUST NU


Dana White om covid-vaccinerade fighters: “Ditt beslut!”

I USA håller andra sportligor att införa regler som sätter press på atleter att vaccinera sig. National Football League (NFL) har exempelvis informerat att de kommer att straffa lag ifall de får ett covid-utbrott bland sina ovaccinerade atleter.

 — Jag tror att många gör det, sade White om hårdare restriktioner och krav. I New York säger de till dig att du inte kan gå in på en restaurang eller på ett gym om du inte är vaccinerad och kan bevisa det. Vissa får sparken om de inte vaccineras. Det kommer inte att hända här. Vill du vaccinera dig? Vaccinera dig! Om du inte gör det så är det ditt beslut, din kropp.

I takt med nya tilltag så stiger fallen i USA, mycket på grund av delta-varianten som står för merparten av de nya infektionerna under de senaste veckorna.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...