Officiellt: CM Punk lämnar UFC – Pensionerar sig från sporten!

✔ Gick två kritiserade matcher i UFC - En blev ogiltigförklarad!

Phillip Brooks, mer känd som CM Punk, har officiellt lagt MMA-handskarna på hyllan.

42-åringen kommer att återvända till wrestling-scenen, där han gjorde sig ett namn som en av de mest populära utövarna i främst World Wrestling Entertainment (WWE). Han har skrivit kontrakt med All Elite Wrestling (AEW) och lämnar därmed sin kontroversiella MMA-karriär bakom sig.

Punk gick totalt två proffsmatcher i MMA, båda i UFC. Han gjorde en mycket uppmärksammad debut i september 2016 då han mötte Mickey Gall under UFC 203. Punk blev totaldominerad från start och klappade ut till en rear-naked choke i mitten av första ronden.

Han återvände ca. två år senare då han mötte Mike Jackson i en vida kritiserad match. Punk förlorade matchen via enhälligt domslut men matchen kom att ogiltigförklaras efter att Jackson testat positivt för marijuana.

Punk kom därefter att ägna sig åt att kommentera MMA och jobbade bland annat för UFC:s dotterbolag Cage Fury Fighting Championship (CFFC).

Trots att Punk inte tävlat sedan juni 2018 så var han fortfarande del av UFC:s officiella antidoping-program fram till slutet av 2020. Han testades hela sex gånger under 2020 men har inte testats en enda gång under 2021, en tydlig indikation att han planerade att lämnade sporten sedan tidigare.

UFC bekräftade nyheterna om CM Punks pension till MMA Fighting.HETAST JUST NU


Både CM Punk och UFC blev starkt kritiserade

Trots att CM Punk gjorde sin debut i september 2016 så utannonserades hans kontrakt med UFC redan 2014. Hans intåg till sporten möttes med mycket kritik där folk bland annat pekade på det faktum att han inte hade någon bakgrund som fighter, inte ens som amatör.

UFC-chefen Dana White erbjöd ändå CM Punk en plats i organisationen. Punk förberedde sig inför debuten genom att träna på Roufusport Martial Arts Academy med den meriterade Duke Roufus som huvudtränare. Gymmet representeras av namn som Anthony Pettis, Tyron Woodley och Paul Felder.

Punks två UFC-matcher är några av organisationens mest kritiserade. UFC-kommentatorn Joe Rogan sade att Punk inte hörde hemma i UFC och många tyckte att hans inträde i organisationen underminerade varumärket.

 — [Punks match] borde inte ens vara på “Tuesday Night Contender Series,” sade Rogan i sin podcast. Den borde vara på något amatörevent någonstans. Det är vad de är, killar som lär sig hur man tävlar. Nu slåss de som första match på PPV-galan. Det är fan galet.

 

 

Allt som allt lämnar CM Punk sporten med ett samlat matchfacit på 0-1-1 NC. Eftersom han gått i pension och inte fått sitt UFC-kontrakt upphävt så finns det en teoretisk chans att han återvänder till buren, men det är mindre troligt.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
CM PunkSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...