Officiellt: Floyd Mayweather vs Logan Paul får plats och datum!

✔ Uppgifter: Matchen kommer ha specialregler - till Logans fördel

Det är nu officiellt: den obesegrade boxningslegendaren Floyd Mayweather Jr kommer att möta YouTube-stjärnan Logan Paul den 6 juni i Miami. Mötet kommer gå av stapeln i Hard Rock Stadium och är en uppvisningsmatch med specialregler.

Både den 44-åriga boxaren och Paul utannonserade mötet på sina respektive plattformar med över 50 miljoner följare.

 – Det är äntligen officiellt, skrev Logan.

Floyd Mayweather vs Logan Paul var först inplanerat den 20 februari men kom att skjutas upp i början av året av okända anledningar.

Mayweather har inte tävlat professionellt sedan augusti 2017 då han besegrade Conor McGregor via TKO. Det var hans femtionde raka vinst och en enormt lukrativ affär för alla inblandade. Mayweather vs McGregor är den näst-bäst säljande PPV-galan i historien efter Mayweather vs Manny Pacquiao i maj 2015.

Mayweather kom att pensionera sig från sporten efter mötet med McGregor. Han återvände dock för en kontroversiell uppvisningsmatch mot Tenshin Nasukawa den 31 december 2018 och besegrade honom via TKO i första ronden.


HETAST JUST NU


Floyd Mayweather vs Logan Paul

Medan “Money” Mayweather gått 50 professionella boxningsmatcher mot några av sportens bästa så kan desamma inte sägas om Logan Paul.

26-åriga “Maverick” Paul har endast en professionell boxningsmatch på sitt matchfacit, en delad domslutsförlust mot YouTubearen “KSI” i november 2019.

Anledningen till att Logan och hans bror Jake Paul lyckats dra mycket uppmärksamhet till sig beror delvis på deras stora följarskara. Jake och Logan är några av de mest inflytelserika personligheter på plattformar som YouTube.

De har gång på gång visat att de kan dra storpublik, något som gör dem väldigt intressanta ur marknadsföringsperspektiv. Logans amatör-boxningsmatch mot KSI i augusti 2018, där även Jake tävlade, sålde 1,3 miljoner PPV. Den slog sig därmed in i historien som en av de tjugo mest sålde PPV-galorna genom tiderna.

Frågan är nu om Mayweather vs Logan Paul kommer att kunna dra in liknande siffror eller kanske bräcka försäljningen som Jake påstår att hans match mot Ben Askren drog in.

Enligt uppgifter så finns vissa specialregler implementerade i kontraktet. Mayweather får max väga 72.5 kilo, medan Paul får väga upp till 86.1 kilo. Tanken är att viktskillnaden ska hjälpa till att göra matchen mer jämn.

Kategorier
Floyd MayweatherSenaste NyttUnderhållning

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara