Officiellt: Georges St-Pierre klar för titelmatch mot Michael Bisping

Det står nu klart att Georges St-Pierre kommer utmana Michael Bisping om mellanviktsbältet i sin comeback till oktagonen.

Nyligen blev det officiellt att den tidigare welterviktsmästaren Georges St-Pierre (25-2) skrivit på ett nytt kontrakt och är redo att återvända till UFC.

Nu bekräftar organisationens vd Dana White att den kanadensiske stjärnan kommer att möta mellanviktsmästaren Michael Bisping (30-7) i sin comeback. En titelmatch som varit omtalad sedan “GSP” förra året klargjorde sina planer på att återvända till buren.

Presskonferens på fredag

White offentliggjorde alldeles nyss den stora nyheten för SportsCenter. I skrivande stund står inte inte klart när eller vart matchen kommer att äga rum.

BREAKING!! @mikebisping welcomes Georges St-Pierre back to the UFC!!! Event and venue TBA

A post shared by UFC Europe (@ufceurope) on

Bisping och St-Pierre kommer att delta på en presskonferens angående stormatchen nu på fredag i Las Vegas.

Romero får vänta

Att “The Count” möter “Rush” innebär förstås att nummer 1-rankade Yoel Romero (12-1) kommer tvingas vänta på sin efterlängtade titelchans.

Detta trots att kubanen har vunnit hela åtta raka matcher och – enligt White själv – skulle bli divisionens nästa titelutmanare.

Över tre års frånvaro

St-Pierre kommer in i matchen med hela tolv raka vinster i ryggen, men har å andra sidan varit borta från tävling i mer än tre år. Kanadensaren gick senast match på UFC 167 i november 2013, då han försvarade welterviktsbältet för nionde gången i rad med en kontroversiell domslutsvinst över Johny Hendricks (18-6).

Bisping har själv radat upp fem raka segrar. Efter att ha vunnit mellanviktsbältet genom att knocka Luke Rockhold (15-3) försvarade han senast bältet med en jämn domslutsvinst över Dan Henderson (32-15) på UFC 204, som gick av stapeln i oktober förra året.

Relaterad läsning:

 

Vem har du som vinnare – GSP eller Bisping?

 

Omslagsbild via SportsJoe

Kategorier
Georges St. PierreMichael BispingNyheterRekommenderatSenaste NyttYoel Romeroz-Fightersz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...