Officiellt: Jon Jones är inte längre lätt tungviktsmästare i UFC

✔ Jon "Bones" Jones bjuder på stora nyheter inför framtiden!

Det står nu klart att Jon Jones ger ifrån sig sin lätt tungviktstitel i UFC.

33-åriga “Bones” Jones har länge varit en kontroversiell figur i toppen av organisationen, men efter ett samtal med UFC så står det klart att han lämnar den division som han dominerat under merparten av sin karriär.

 – Hade precis ett telefonsamtal med UFC, skrev Jon Jones på sin Twitter.

– Idag kan jag bekräfta att jag lämnar ifrån mig lätt tungviktstiteln. [Bältet] är nu officiellt redo att norpas av vemsomhelst. Det har varit en fantastisk resa! Ett uppriktigt tack till mina motståndare, UFC och framför allt: ni fans.


Relaterat


Jon Jones siktar på tungviktsklassen

Jones UFC-karriär har minst sagt varit full av toppar och dalar. Efter att ha vunnit titeln 2011 så kom Jones att sakta etablera sig som en av MMA-världens giganter.

Den senare delen av hans karriär har tyvärr kommit att överskuggas av hans många problem – både i och utanför buren. Han har vid flera tillfällen testat positivt för otillåtna preparat och även hamnat i problem med lagen.

I buren har han också kommit att vara delaktig i några kontroversiella matcher. Främst då högljudda röster anser att han förlorade titelmatcher mot både Thiago Santos och Dominick Reyes, hans två senaste titelförsvar.

Jones har själv varit öppen med sina intentioner om att gå upp till tungvikt. Han siktade in sig på topprankade tungviktaren Francis Ngannou men enligt honom så var UFC inte villiga att förhandla om en högre lön för supermatchen. Det skapade dålig stämning mellan UFC-stjärnan och organisationen.

Nu verkar det dock som att nya förhandlingar är på gång och Jones säger att tungviktsklassen väntar.

 – Hade precis en riktigt positiv konversation med UFC. Låter som att det kommer att bli förhandlingar gällande min nästa match i tungvikt. Bara bra nyheter – låt viktökningen börja.

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...