Foto: Mattias Persson via MMAnytt.se

Officiellt: Lina Länsberg klar för UFC Liverpool

✅ Avgörande match för "The Elbow Queen" Länsberg ✅Darren Till vs. Stephen "Wonderboy" Thompson på gång som huvudmatch

Lina Länsberg kommer att delta när UFC besöker Liverpool den 27 maj. Den svenska UFC-fightern kommer att möta amerikanskan Gina Mazany som också är ute efter sin andra vinst i oktagonen.


Lina Länsberg efter helgens förlust: “Jag kunde inte tro det”


UFC Liverpool: Lina Länsberg vs. Gina Mazany

“The Elbow Queen” Länsberg har haft en svår period i sin UFC-karriär med ett samlat matchfacit på 2-1. Den 36-åriga svenskan kom i september 2016 att göra sin debut mot den regerande fjäderviktsmästarinnan Cristiane “Cyborg” Justino och blev avslutad i andra ronden via TKO.

Länsberg kom året därpå att vinna en domslutsvinst över Lucie Pudilová men blev sedan avslutad av Aspen Ladd i en match som svenskan i ett känslofyllt uttalande beskrev som “total frustration” då hon kände att domaren ingrep alldeles för tidigt.

Hon kommer nu att få chansen att återvända till vinstkolumnen då hon tar sig an “Danger” Mazany i en trerondare. Amerikanskan tävlade under den artonde säsongen av The Ultimate Fighter där hon blev utslagen i utslagningsomgången. Mazany har ett matchfacit på 1-1 inom UFC och tog senast hem en enhällig domslutsvinst över Yanan Wu i slutet av november.

UFC Liverpool går av stapeln den 27 maj och i huvudmatchen kommer hemmafavoriten Darren Till att återvända till oktagonen. Ännu står det inte klart vem han möter men enligt uppgifter så kommer han att ta sig an den före detta titelutmanaren Stephen “Wonderboy” Thompson.

Relaterat:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Lina LänsbergSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]