Foto: MMAnytt.se

Officiellt: Robert Whittaker vs. Yoel Romero 2 klart för UFC 225

✅Returmatchen är officiell ✅Möts i Chicago

UFC 225 har fått sig en huvudmatch i form av ett titelmöte mellan den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittaker och Yoel Romero. Det är andra gången som de två mellanviktarna möts men denna gången kommer det riktiga mellanviktsbältet stå på spel.

UFC 225: Whittaker vs. Romero 2

Whittaker och Romero möttes för första gången under UFC 213 och då kämpade dem om mellanviktsklassens interimbälte. Efter fem hårda ronder stod det klart att Whittaker tagit hem titeln och därmed blev den första australiensiska fighter att erhålla ett UFC-bälte.

Whittakers interimbältet kom längre fram att uppgraderas till det riktiga bältet efter att Georges St-Pierre lämnat ifrån sig titeln på grund av hälsoproblem. Whittaker kom senare att matchas mot Luke Rockhold i sitt första titelförsvar men en allvarlig sjukdom tvingade honom från titelmatchen och Romero hoppade istället in som ersättare och knockade Rockhold i tredje ronden.

Rockhold vs. Romero var tänkt att vara om interimbältet men sedan Romero missat vikten kunde han inte vinna titeln. Nu får den 40-åriga kubanen istället chansen att lägga händerna på det riktiga bältet då han möter Whittaker under UFC 225 som körs den 9 juni.

Relaterat:

 

Vem tror du tar hem titeln?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC 225

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]