Officiellt: Tyron Woodley möter Darren Till – Covington blir av med sin titel

✅Kommer Darren Till fortsätta obesegrad? ✅ Interimmästaren Colby Covington blir förbisedd ✅Andra titelmatchen under galan

UFC kan nu bekräfta att nästa titelmatch i weltervikt är officiell. Det blir slutligen #2-rankade Darren Till som får chansen att utmana welterviktsmästaren Tyron Woodley om titeln och de två kämparna kommer att mötas under UFC 228 den 8 september.

UFC 228: Woodley vs. Till

Nyheterna om Woodley vs. Till är något överraskande då många trodde att interimmästaren Colby Covington stod näst på tur för Woodley. Enligt rykten så har Covington haft näsproblem som tvingat honom till operationsbordet.

MMA Junkie pratade med UFCs president Dana White som kunde bekräfta att Covington kommer att bli av med sin titel så fort Woodley och Till går av stapeln den den 8 september.

Woodley har inte varit i buren sedan hans starkt kritiserade domslutsvinst mot Demian Maia i juli 2017. Till tävlade i sin tur under UFC Liverpool i slutet av maj då han tog hem ett något kontroversiellt domslut över Stephen “Wonderboy” Thompson. Till missade vikten inför huvudmatchen och efteråt släpptes en video där “The Gorilla” Till led igenom viktminskningen på ett skrämmande sätt.

Förutom Woodley vs. Till så kommer även det kvinnliga flugviktsbältet att stå på spel då Nicco Montaño möter Valentina Shevchenko.

Kategorier
Senaste NyttUFC 228

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara