Oliver Enkamp vill gå huvudmatch i Sverige: “Hoppas på ett krig”

✔️ Går match i Dublin ikväll

Svenske Oliver Enkamp fick sämsta möjliga uppladdning inför sin Bellator-debut i somras. Enkamps match blev framskjuten flera gånger och han började värma upp, för att sedan tvingas avbryta uppvärmningen – och istället ta en tupplur.

Flera timmar efter planerade matchstarten fick han äntligen gå in i buren, i en så kallad “post lim”, efter huvudmatchens slut. Trots den skakiga uppladdningen stod Enkamp som segrare i slutet av första ronden via submission.

LÄS MER: Oliver Enkamp om kaoset – inför Bellator-debuten: “Bad om ursäkt”

Inför Bellator Dublin-galan blev han intervjuad av BloodyElbow om det stundande mötet med den betydligt mer rutinerade Lewis Long. “The Future” berättade bland annat att han hoppas få en chans att visa upp vad han går för, i ett tre ronders-krig.

Sedan vill han gärna gå huvudmatch inför hemmapubliken i Sverige, dit Bellator kommer under året. Enkamp önskar gå tre till fyra matcher i år och planerar att avsluta kalenderåret som obesegrad.

Han vet dock att han står inför en tuff match mot Long.

“Long slår hårt har ett starkt grappling-game,” förklarade Enkamp. “Det är ett bra test för mig, men jag har alla verktyg som behövs för att slå honom.”

“Jag hoppas på ett tre ronders krig där jag får visa att jag är mycket bättre än min förra match. Finns avslutet där kommer jag dock ta det.”

Long har ett matchfacit på 17-5 och kommer till matchen med två raka vinster och har vunnit fem av sina senaste sex. Matchen visas på DAZN via tape delay. DAZN är ännu inte tillgängligt för svenska kunder.

Hur tror ni läsare det går för Oliver Enkamp ikväll? Diskutera!

 

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara