Storvinst för svensken – vinner i första ronden!

✔ Här avslutar Oliver Enkamp matchen

I den tredje matchen på historiska Bellator 248 i Paris fick vi se den svenske MMA-stjärnan Oliver Enkamp kliva in i buren.

Enkamp, en tidigare UFC-fighter, tog sig an Frankrikes Emmanuel Dawa i weltervikt (77,1 kilo). Detta var ett stort ögonblick för Dawa som blev den första franska fightern att tävla i en stor MMA-organisation på hemmaplan.

Dock var det Enkamp som stal showen.

Se när Oliver Enkamp stryper ut motståndaren!

Matchen började jämnt där Enkamp jobbade med sparkarna innan Dawa fick ner honom till mattan. Fransmannen prickade också Enkamp med några slag på backen – innan svensken lyckades vända på steken.

När Dawa kom upp på fötter igen togs han genast ner av Enkamp, som därifrån kontrollerade matchen innan han såg öppningen för ett avslut via submission.

Med en strypning som kallas för “japanese necktie” tog Enkamp hem segern redan i rond ett. Han säkrade därmed sin tionde vinst som proffs och förlängde också sin vinstsvit till tre segrar i rad i Bellator MMA.

Se avslutet nedan via Twitter!

Dansk seger i första matchen på Bellator 248

I den allra första matchen på Bellator 248 såg vi en annan nordisk UFC-veteran i form av Mads Burnell. Även han vann i första ronden – men istället via teknisk knockout.

Burnell plockade ner motståndaren Darko Banovic med enkelhet och avslutade matchen med slag på marken.

I huvudmatchen såg vi Bellators fixstjärna Michael “Venom” Page, även känd som “MVP”, kamma hem sin 18:e proffsvinst när han besegrade den tidigare Cage Warriors-mästaren Ross Houston via domslut.


RELATERAT: Streama Bellator med Oliver Enkamp här!


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
BellatorOliver EnkampSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara