ONE Championship: Eddie Alvarez närapå knockad – förlorar på nytt!

✔ Ny dubbelmästare och kontroversiella höjdpunkter - se hela galan här! ✔ Är detta slutet för den före detta UFC-mästaren?

ONE Championship bjöd på ytterligare en gala där den före detta UFC-mästaren Eddie Alvarez tävlade på huvudkortet. “The Underground King” fick därmed en snabb retur till buren efter att hans match mot Iuri Lapicus den 7:e april slutade på ett kontroversiellt sätt.

Alvarez lyckades dock inte återvända till vinstkolumnen då han besegrades av den topprankade koreanen Ok Rae Yoon via enhälligt domslut. Det var med nöd och näppe Alvarez ens tog sig till matchens andra rond. Med strax över en minut kvar i första ronden blev han nämligen träffad med en rejäl höger som skickade honom till mattan.

Alvarez kämpade tappert och tog rejält med stryk innan ronden blåstes av!

I de två nästkommande ronderna lyckades Alvarez komma tillbaka starkare. Men trots att han pressade på lyckades han inte landa något i närheten av Oks träff i första ronden. I slutet av tredje ronden släppte de loss och attackerade varandra, något som satte pricken över i:et på en galen match.

Domarna valde slutligen att ge vinsten till Ok via enhälligt domslut. Det betyder att Alvarez endast vunnit en av sina fyra matcher i ONE Championship. Frågan är vad som står näst för ex-mästaren. Sedan han vann UFC-bältet i juli 2016 har han endast två vinster på åtta matcher.HETAST JUST NU


ONE Championship-stjärnor förlorar

Alvarez var inte den enda ONE-stjärnan som förlorade stort på kvällens matchkort. Den mycket uppmärksammade senegalesiska tungviktaren “Reug Reug” Omar Kane förlorade för första gången i sin karriär — på ett mycket underligt sätt.

I den absolut sista sekunden av andra ronden attackerade Kirill Grishenko med ett slag som knappt rörde “Reug Reug”. Han lade sig dock ned och kom inte upp förrän domaren valde att blåsa av matchen och ge Grishenko vinsten via TKO.

Även den före detta dubbelmästaren i ONE besegrades då Aung La Nsang förlorade sin andra titel till holländaren Reinier de Ridder. Matchen kom till större delen utspela sig på mattan där de Ridder dominerade den burmesiska superstjärnan. Efter fem ronder utnämndes holländaren till vinnare via enhälligt domslut och han är nu organisationens mästare i mellanvikt och lätt tungvikt.

Kolla hela galan här nedan!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Eddie AlvarezONE ChampionshipSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...