Galna fighten: UFC-legendaren ställs mot fysmonstret!

✔ Muskelberget har brutalt knockout-rekord - nu ska han möta tidigare UFC-stjärnan

MMA-organisationen ONE Championship har visserligen skjutit upp samtliga event tills vidare, på grund av coronapandemin. Men redan nu har en spännande fight avslöjats – som ska bli av när den asiatiska toppligan är tillbaka.

Det är ingen mindre än den legendariske UFC-veteranen Vitor Belfort – tidigare turneringsvinnare och mästare i lätt tungvikt – som avslöjat vem han ska debutera mot i sin nya organisation. “The Phenom” har som känt lämnat UFC efter flera års toppmatcher, och kommer nu att välkomnas till ONE av tungviktaren Alain Ngalani.


LÄS MER: Här är världens 100 största MMA-legendarer – genom alla tider!


Ngalani, även känd under smeknamnet “The Panther”, är en fyrfaldig världsmästare i Muay Thai – som innehar rekordet för ONE:s snabbaste knockout någonsin (11 sekunder).

Förutom sin galna power har Ngalani också fått en hel del uppmärksamhet på grund av sin monsterfysik.

Har gått över 40 MMA-matcher

Belfort, 43, har gått hela 41 professionella MMA-matcher sedan han debuterade i oktober 1996. Brasilianaren hoppas nu återvända till segerspåret – efter att senast ha blivit knockad av ex-mästaren Lyoto Machidas skickliga karatespark.

Så här såg det ut i Vitor Belforts sista UFC-fight.

Lyoto Machida, alltid lika respektfull efter en fight.


RELATERAT: Bisping hånar Vitor Belfort efter brutala förlusten: “Skönt att se”


44-årige Ngalani är mindre erfaren som MMA-fighter med sina tio proffsmatcher, som alla har ägt rum i ONE-buren. Men slagkraften och storleken presenterar onekligen en intressant utmaning för Belfort – som själv är en explosiv knockoutartist.

– Jag gillar matchen. Han är en väldigt tuff motståndare som är riktigt skicklig och otroligt stark. En stor man. Det är det här jag är ute efter – en bra utmaning, säger Vitor Belfort i en intervju med Asian MMA och tillägger:

– Jag är fokuserad på Belfort – inte på honom.

Matchen mellan Alain Ngalani (vänster) och Vitor Belfort (höger) är spikad. Datum och arena har dock ännu inte bekräftats, på grund av den rådande coronapandemin som fått ONE Championship att avvakta med sina event. Foto: [email protected]/@vitorbelfort

Vem har ni som vinnare – Vitor Belfort eller Alain Ngalani? Kommentera!

Kategorier
ONE ChampionshipSenaste NyttVitor Belfort

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara