Osäkert om Khabib försvarar bältet i september: “Vi lämnar honom i fred”

✔ Tanken var Khabib vs Gaethje i september

Det kan komma att dröja innan vi får se lättviktmästaren Khabib Nurmagomedov försvara sitt bälte. I kölvattnet av Khabibs pappa Abdulmanap Nurmagomedovs dödsfall så säger UFC-chefen Dana White att de tar ett steg åt sidan.

 – Det är fruktansvärt, sade White om Abdulmanaps dödsfall inför helgens UFC 251. Vi förstår hur hemskt det är för Khabib. Vi vet hur mycket han älskar sin pappa och hur nära de var.


Relaterat:


Tony Ferguson & Justin Gaethje (© Jasen Vinlove-USA TODAY Sports)

Justin Gaethje besegrade Tony Ferguson via TKO och vann interimbältet i lättvikt (© Jasen Vinlove-USA TODAY Sports)

UFC: Khabib Nurmagomedov vs Justin Gaethje?

Khabib var tänkt att möta Tony Ferguson under UFC 249 den 18 april men matchen kom att ställas in på grund den rådande pandemin. Ferguson rök istället ihop med Justin Gaethje i en kamp om interimbältet men kom att förlora via TKO i femte ronden.

Det har pratats om en titelmatch mellan Khabib och Gaetjhe i september, men nu säger White att de inte kommer att försöka sätta ihop en match förrän Nurmagomedov säger att han är redo.

 – Vi gör ingenting med Khabib. Vi lämnar honom i fred. Han behöver tid. Han kommer att behöva tid för att landa i sig själv och komma fram till vad han vill göra framöver.

– Vi kommer att lämna honom i fred en stund. Vi kommer att räkna ut allt tids nog.

Kategorier
Dana WhiteKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara