Joanna (Instagram_ joannajedrzejczyk)
Joanna (Instagram_ joannajedrzejczyk)

Otrohet och pengafiffel – Joanna öppnar upp om spelet bakom hennes förluster

✅ Joanna gör sig redo för stor comeback

Den före detta stråviktsmästarinnan Joanna Jedrzejczyk hade ett obesegrat matchfacit på fjorton raka vinster när hon i november 2017 åkte på en TKO-förlust mot Rose Namajunas.

Den polska stjärnan försvarade nederlaget på många olika sätt och fick en returmatch som även den slutade i förlust.

Inräknat förlusterna mot Namajunas så är nu Joanna 2-3 efter att ha förlorat bältet, men såg mycket bra ut i sin senaste domslutsvinst mot Michelle Waterson.

Hon är nu inbokad att ta sig an titelhållaren Zhang Weili under UFC 248 den 7 mars och passade nyligen på att avslöja att det fanns ytterligare faktorer som spelade stor roll när hon förlorade sin stjärnglans för två år sedan:

– Folk i Polen vet mer, men folk i USA och annanstans vet nog inte så mycket om mitt privatliv. De sista två åren har varit ganska svåra för mig, sade Joanna i en intervju i podcasten UFC Unfiltered

Jag gjorde slut med min fästman och vi gick isär innan min match mot Rose Namajunas.

Sedan hade jag en förfärlig viktminskning och det tog slut igen. [2019] fick jag reda på att min [före detta polska] manager hade förskingrat pengar och att min fästman varit otrogen mot mig.

 

Joanna sikar på comeback i 2020

Joanna har länge varit ansiktet utåt för stråviktsklassen men har inte hittat tillbaka till det momentum som tog henne till toppen.

Med sin öppenhjärtiga intervju hoppas hon kunna visa fans att fighters också är människor med reella problem.

-Jag vill bara låta folk veta att det alltid finns något som pågår i våra liv. Det kvittar vem du är. Om du har problem i ditt privatliv så kommer inte kunna att vara framgångsrik i varken sport eller affärer.

Jag betalade det största priset för att jag är en krigare. Jag är en fighter, och vi är alla fighters, varenda dag.

Jag låtsades varenda dag: “allt är bra, allt är okej” och jag gjorde mitt bästa för att ignorera de negativa tankarna i mitt huvud. Men de var alltid där.

Med sitt privatliv på plats och nyvunnen motivation är Joanna redo att ta tillbaka sin plats som divisionens drottning:

– [2019] var underbart och jag ser fram emot 2020. Nu känner jag mig fri och som mig själv igen, som Joanna.

Jag är smartare, och har mer erfarenhet. Flera trista grejer hände i mitt liv, men det var nödvändigt. Nu är jag lycklig.

Relaterat

Kategorier
Joanna JedrzejczykSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...