Otto Wallin jagar världsmästartiteln: “Jag kommer stoppa Breazeale”

✔ EXKLUSIV INTERVJU: "Jag är både smartare, snabbare och har bättre fotarbete! ✔ Se hela videointervjun nedan!

Ikväll kliver den svenska tungviktsstjärnan Otto Wallin upp i ringen igen för att ta sig an den hårt slående Dominic Breazeale. Matchen kommer äga rum i Connecticut och sändas på Showtime. I Sverige kan man se matchen via FITE.

Wallin vs Breazeale kommer agera delad huvudmatch för eventet och beräknas börja cirka 03.00 svensk tid.

MMAnytt fick tag på Wallin på hotellet för ett Skype-samtal inför matchen. Han tränar normalt i New York, som tidigare hade stängt ner alla sina gym på grund av covid-19. Nu har dock saker förändrats till det bättre.

– Inför den här matchen har gymmen i New York öppnat igen, så träningen har gått bra. Det är bara att vi har varit tvungna att träna i munskydd som har varit lite frustrerande, säger Wallin.

Imorgon blir det första gången vi får se svensken i ringen sedan 15 augusti 2020 då han besegrade Travis Kauffman på teknisk knockout.

Breazeale kommer i sin tur från en brutal knockoutförlust mot den förre mästaren Deontay Wilder, men är själv känd för sina hårda slag och många avslut. 18 av amerikanens 20 vinster i ringen har kommit via KO eller TKO. Det är emellertid inget som oroar Wallin.

– Han är mest bara en aggressiv kille som är stor och stark och slår ganska hårt. Men annars tycker jag inte att han har så mycket mer än så. Jag är smartare, snabbare, har bättre fotarbete, bättre försvar och bättre anfall också.


HETAST JUST NU:


Otto Wallin blev känd internationellt genom sin enda förlust

Wallin har i dagsläget ett matchfacit på 21-1-1. Konstigt har han blivit mer känd internationellt genom sin enda förlust än genom sina många vinster.

Förlusten kom i september 2019 mot den nuvarande innehavaren av WBC-bältet Tyson Fury. Trots en förlust på poäng hyllades Wallin efter matchen för att ha presterat så pass bra. Wallin hoppas bygga på sitt momentum och är redo för nya höjder.

– Jag tycker att jag har utvecklats mycket sedan matchen mot Fury. Får jag möta honom igen så tror jag att jag har en klar chans att vinna.

Målet är fortfarande att bli världsmästare och en vinst mot Breazeale är ett steg på vägen mot en ny match mot Fury. Först väntar emellertid matchen ikväll mot Breazeale, där Wallin inte tvekar på hur matchen kommer sluta.

-Jag tror att jag kommer kunna kunna utnyttja det jag är bra på: bryta ner honom och sen stoppa honom.

Vi vet att du har många fans i Sverige som tittar på dig, är det nånting du vill hälsa till svenska fansen innan matchen?

 – Jag vill hälsa “tack för allt stöd!”. Jag får väldigt mycket stöd från Sverige och hoppas komma hem när pandemin är över!

Se hela intervjun med Otto Wallin nedan!

 

Hur tror du matchen slutar imorgon?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
BoxningExklusivtSenaste NyttSvenska Fighters

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...