Otto Wallin jagar världsmästartiteln: “Jag kommer stoppa Breazeale”

✔ EXKLUSIV INTERVJU: "Jag är både smartare, snabbare och har bättre fotarbete! ✔ Se hela videointervjun nedan!

Ikväll kliver den svenska tungviktsstjärnan Otto Wallin upp i ringen igen för att ta sig an den hårt slående Dominic Breazeale. Matchen kommer äga rum i Connecticut och sändas på Showtime. I Sverige kan man se matchen via FITE.

Wallin vs Breazeale kommer agera delad huvudmatch för eventet och beräknas börja cirka 03.00 svensk tid.

MMAnytt fick tag på Wallin på hotellet för ett Skype-samtal inför matchen. Han tränar normalt i New York, som tidigare hade stängt ner alla sina gym på grund av covid-19. Nu har dock saker förändrats till det bättre.

– Inför den här matchen har gymmen i New York öppnat igen, så träningen har gått bra. Det är bara att vi har varit tvungna att träna i munskydd som har varit lite frustrerande, säger Wallin.

Imorgon blir det första gången vi får se svensken i ringen sedan 15 augusti 2020 då han besegrade Travis Kauffman på teknisk knockout.

Breazeale kommer i sin tur från en brutal knockoutförlust mot den förre mästaren Deontay Wilder, men är själv känd för sina hårda slag och många avslut. 18 av amerikanens 20 vinster i ringen har kommit via KO eller TKO. Det är emellertid inget som oroar Wallin.

– Han är mest bara en aggressiv kille som är stor och stark och slår ganska hårt. Men annars tycker jag inte att han har så mycket mer än så. Jag är smartare, snabbare, har bättre fotarbete, bättre försvar och bättre anfall också.


HETAST JUST NU:


Otto Wallin blev känd internationellt genom sin enda förlust

Wallin har i dagsläget ett matchfacit på 21-1-1. Konstigt har han blivit mer känd internationellt genom sin enda förlust än genom sina många vinster.

Förlusten kom i september 2019 mot den nuvarande innehavaren av WBC-bältet Tyson Fury. Trots en förlust på poäng hyllades Wallin efter matchen för att ha presterat så pass bra. Wallin hoppas bygga på sitt momentum och är redo för nya höjder.

– Jag tycker att jag har utvecklats mycket sedan matchen mot Fury. Får jag möta honom igen så tror jag att jag har en klar chans att vinna.

Målet är fortfarande att bli världsmästare och en vinst mot Breazeale är ett steg på vägen mot en ny match mot Fury. Först väntar emellertid matchen ikväll mot Breazeale, där Wallin inte tvekar på hur matchen kommer sluta.

-Jag tror att jag kommer kunna kunna utnyttja det jag är bra på: bryta ner honom och sen stoppa honom.

Vi vet att du har många fans i Sverige som tittar på dig, är det nånting du vill hälsa till svenska fansen innan matchen?

 – Jag vill hälsa “tack för allt stöd!”. Jag får väldigt mycket stöd från Sverige och hoppas komma hem när pandemin är över!

Se hela intervjun med Otto Wallin nedan!

 

Hur tror du matchen slutar imorgon?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
BoxningExklusivtSenaste NyttSvenska Fighters

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...