Otto Wallin sågar Jake Paul: “Skulle inte komma långt som amatör”

✔ Tror ändå att han kommer vinna mot Ben Askren ✔ Se videointervjun nedan!

Nu är det inte långt kvar tills boxningsmatchen mellan Jake Paul och Ben Askren äger rum. MMAnytt tog ett snack med den svenske tungviktsstjärnan Otto Wallin om vad han tycker om matchningen.

– Jag är lite tvådelad. De har flera miljoner följare som kanske inte kollar på boxning annars. Om de kan få de följarna, säkert många barn att bli intresserade av boxning så tror jag inte det är något farligt.

–  Men just när det gäller Jake Paul så tycker jag att han beter sig ganska dåligt. Det är lite respektlöst mot sporten. Det gillar jag inte, men boxas kan han väl få göra.

Paul har för närvarande ett matchfacit på 2-0 men ingen av motståndarna har varit meriterade boxare. Wallin menar att Pauls boxning inte håller särskilt hög nivå.

– Han är inte speciellt duktig. Jag vet inte ens hur högt han skulle ta sig som amatör här i USA som han ser ut nu idag. Jag tror inte han skulle komma särskilt långt.

– Det är lätt att möta killar som inte har någon erfarenhet av boxning och bara knocka dem och sen tro att man är bäst. Jag har inte mycket till övers för det.


HETAST JUST NU


Tror ändå att Paul kommer vinna

Trots kritiken tippar Wallin ändå på att Paul kommer ta hem segern. Askrens nivå är enligt Wallin helt enkelt ännu lägre.

– Det ser ut som en klar vinst för Jake Paul för mig. Jag är ingen expert på nån av killarna men jag kollade snabbt på Ben Askren. Det jag såg var inge bra.

– Även om Jake Paul inte ser så bra ut heller så är det väl han som mer eller mindre som styr det här.

Hur snabbt hade du knockat Jake Paul om ni hade boxats?

– Från det jag har sett så hade han nog inte klarat en rond.

Wallin själv kommer från en poängvinst över Dominic Breazeale i februari och har ett machfacit i boxning på 22-1. Matchen mellan Paul och Askren går av stapeln den 17 april i Atlanta, Georgia.

Se intervjun med Wallin i klippet nedan!

Vem har du som vinnare av Jake Paul och Ben Askren?

Kategorier
Ben AskrenBoxningJake PaulSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara