“Vikingakrigaren” Otto Wallin hyllas för sin insats mot Tyson Fury

✅ Gav världsstjärnan tufft motstånd i blodig fight ✅ "Pappa hade varit jättestolt"

Det blev ingen svensk skräll i natt, där tungviktaren Otto Wallin fick sitt livs chans i boxningsringen mot den linjära världsmästaren Tyson Fury. Däremot bjöd svensken på en – enligt många – otippat stark insats mot superstjärnan.

Wallin vann flera ronder och öppnade även upp ett enormt jack vid ögonbrynet på Fury, som fick svårt att se. Även om det var uppenbart att Wallin låg under på poäng när slutet började närma sig, så krigade svensken in i det sista och lyckades skaka “The Gipsy King” i den tolfte ronden.

View this post on Instagram

A tough night, after getting cut in the 3rd round, vision was not great, game plan had to change, but the job got done. A wide points victory. We prepared for a clean boxing match but was also prepared for a dog fight…. and good job, because it was needed! Viva la Mexico 🇲🇽

A post shared by Ben Davison (@bendavison_) on

I slutändan tog Fury hem segern via enhälligt domslut med poängsiffrorna 116-112, 117-111, 118-110. Wallin vann alltså fyra ronder enligt en av domarna.

Otto Wallin: “Kommer tillbaka starkare”

Trots förlusten ser Wallin positivt på erfarenheten.

– Det är lite svårt att reflektera så här direkt efter, men ska man tro på min promotor och de runtomkring mig så var det en riktigt bra match och det håller jag så klart med om. Det var en jämn match, säger Otto Wallin till Expressen efter matchen och fortsätter:

– Förhoppningsvis kommer jag få den respekt jag förtjänar. Nu är det bara fortsätta köra, jag är 28 år gammal och jag har mycket framför mig. Nu har jag fått en jättebra erfarenhet här mot Tyson Fury och jag kommer komma tillbaka starkare.

Wallin fightades inte bara för sig själv och sitt land i natt, utan även för sin far som gick bort efter en hjärtattack i maj.

– Jag tror att pappa hade varit jättestolt, säger Wallin.

Tyson Fury: “Stort grattis till Otto”

Efter matchen hade Fury fina ord att säga om Wallin och svenskens insats.

– Stort grattis till Otto. Jag vill bara säga: må hans far vila i frid. Jag vet att han hade varit väldigt, väldigt stolt över prestationen som Otto just stod för. Den stora svensken, vikingakrigaren! sa Tyson Fury bland annat i sin segerintervju med ESPN – innan han riktade ett direkt meddelande till rivalen Deontay Wilder:

– Deontay Wilder – jag vill ha dig härnäst!

Fury och Wilder väntas göra upp i en returmatch med Wilders WBC-världstitel på spel i februari 2020, efter att deras första möte slutade oavgjort. Dessa planer utgår från att Wilder vinner sin kommande titelfight mot Luis Ortiz den 23 november.


RELATERAT: Avslöjar: Tyson Fury vs. Deontay Wilder 2 bokad och klar!


Vad tyckte ni läsare om matchen? Kommentera!

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara