Nummer 6-rankade Ovince Saint Preux (vänster) och nummer 9-rankade Ilir Latifi (höger) vill mötas i en lätt tungviktsdrabbning på UFC 219. Foto: Christopher Hanewinckel/Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Ovince Saint Preux accepterar utmaningen – vill möta Ilir Latifi

Kan en match mellan Ovince Saint Preux och Ilir Latifi vara i görningen inför nyårsgalan UFC 219?

Nyligen gick den topprankade svensken Ilir Latifi ut på Twitter och utmanade den tidigare titelutmanaren Ovince Saint Preux till en match på UFC 219. Och amerikanen har nu svarat – med ett ja. Även han ser gärna att det föreslagna toppmötet bokas för nyårsgalan.

LÄS MER: Ilir Latifi vill möta Ovince Saint Preux under UFC 219

Latifi (13-5, 1 NC MMA, 6-3 UFC) har vunnit fyra av sina senaste fem matcher. Efter en knockoutförlust mot den nuvarande Bellator-mästaren Ryan Bader återvände ”Lyftkranen från Rosengård” senast till segerspåret med en imponerande domslutsvinst över topp 15-rankade Tyson Pedro.

Saint Preux (21-10 MMA, 9-5 UFC) har själv radat upp två raka segrar, efter att innan dess ha stått med tre förluster i rad. Efter en jämn domslutsförlust mot Volkan Oezdemir har ”OSP” fått både Marcos Rogerio de Lima och Yushin Okami att klappa ut till den ovanliga strypningen Von Flue Choke.

Sex matcher klara för nyårsgalan

UFC 219 äger rum i T-Mobile Arena i Las Vegas den 30 december. Just nu har sex matcher färdigställts för galan, som ännu inte har fått någon huvudmatch.

Om UFC tar tillfället i akt och bokar den föreslagna matchen mellan Saint Preux och Latifi ser matchkortet ut som följande:

  • Bantamvikt: #1 Dominick Cruz vs. #3 Jimmie Rivera
  • Kvinnlig stråvikt: #7 Cynthia Calvillo vs. #8 Carla Esparza
  • Flugvikt: #14 Louis Smolka vs. Matheus Nicolau
  • Weltervikt: #7 Carlos Condit vs. #10 Neil Magny
  • Lätt tungvikt: Khalil Rountree Jr. vs. Gökhan Saki
  • Fjädervikt: #14 Myles Jury vs. Rick Glenn
  • Lätt tungvikt: #6 Ovince Saint Preux vs. #9 Ilir Latifi*

*Ej officiellt bekräftad.

Vill ni se Saint Preux vs. Latifi?

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
Senaste NyttUFC 219

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...