På gång: Aljamain Sterling försvarar sin titel – men han är inte helt nöjd!

✔ Första matchen slutade i skandal

Nu har äntligen Aljamain Sterling vs Petr Yan 2 fått ett datum! Det är dock inte datumet som väcker irritation hos bantamviktsmästaren Sterling – det är platsen.

Den laddade returmatchen kommer gå av stapeln på UFC 267 den 30:e oktober – på Fight Island i Abu Dhabi, den Förenade Arabemiraten. Sterling hade dock föredragit att möta ryske Yan någonstans i USA istället.

– För att vara 100% ärlig: jag älskar datumet men jag älskar inte platsen, sade Sterling till MMA Junkie. Främst på grund av tiderna som vi hade behövt fightas under. Jag har precis haft en av mina sämsta prestationer – kanske inte den allra sämsta – men jag hade några gupp i vägen på fightdagen eftersom jag inte förstod vilken tid under dagen jag skulle fightas…. det hade varit schysst att tävla i New York eller Las Vegas igen. Men den 30:e oktober är jag lugn med.


HETAST JUST NU


Hätsk rivalitet slutade i skandal

Yan vann den vakanta bantamviktstiteln efter att ha brutaliserat den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo i nästan fem hela ronder. Ryssen avslutade via teknisk knockout i den femte ronden och blev krönt ny mästare.

Efter att Yan blivit mästare började hans rivalitet med Sterling genast blomma upp. Sterling hade fem raka segrar i ryggen inför deras hajpade titelmöte och oddsmässigt var det oerhört jämnt mellan dessa toppbantamviktare.

Sterling inledde titelmatchen på UFC 259 aggressivt men Yan började sakta ta över matchen. Under den tredje ronden var det Yan som pressade framåt och hade kommandot i vad som såg ut att bli en seger för ryssen. I den fjärde ronden hamnade Sterling på marken och efter att ha lyssnat på ett underligt råd från sin hörna knäade Yan sin motståndare i huvudet – något som inte är tillåtet att göra mot en markbunden fighter.

Matchen pausades och när det blev klart att  Sterling inte kunde fortsätta diskvalificerades Yan för sitt regelbrott. Det framstod dock som mer av ett enormt misstag och oförståelse mellan Yan och sin hörna än ett medvetet försök att fuska till sig en vinst. Sterling blev därmed tilldelad seger och bantamviktstiteln via diskvalificering i vad som var en stor besvikelse för fansen.

Efteråt vände sig många fans mot Sterling när han poserade med bältet, och stämningen mellan bantamviktsmästaren och Yan är fortsatt spänt.

Aljamain Sterling vs Petr Yan 2 – vem vinner?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...