På gång: Cody Garbrandt går ned en viktklass – utmanar flugviktsmästaren

✔ Förhandlingar pågår inför Garbrandts eventuella titelmatch i flugvikt ✔ Så mycket behöver Garbrandt att gå ned i vikt

Den före detta bantamviktsmästaren Cody Garbrandt är ute efter att skriva historia och siktar nu på två UFC-bälten. “No Love” återvände nyligen till vinstkolumnen med en av årets mest imponerande knockout-vinster då han golvade Raphael Assuncao.

Nu siktar Garbrandt på flugviktstiteln, en bedrift som hans ärkerival T.J. Dillashaw försökte sig på men misslyckades med. Titeln hålls just nu utav Deiveson Figueiredo som den 19 juli knockade Joseph Benavidez och tog över bältet efter Henry Cejudo pensionerat sig.

Efter att det börjat spekuleras kring Garbrandts flytt ned till flugvikt så kom det också fram att förhandlingar startats med UFC-chefen Dana White. Garbrandt säger dock att matchen inte är fastställd ännu men att allt ser ut att gå i rätt riktning.

 – Jag har inget kontrakt i hand, förklarade Garbrandt för ESPN.

– Jag har länge pratat om att gå ned till [flugvikt]. Vi pratade om det innan matchen mot Assuncao och det känns bra. Nu när det är så tidigt i min karriär så klarar jag av det, jag fyllde nyligen 29 år. Jag kan gå ned till [flugvikt], slåss om titeln, vinna den och sedan återvända till bantamvikt för att tävla mot eliten.

– Jag pratade med Dana när han var på “Fight Island och han sa att han skulle försöka få till det.


Relaterat:


UFC: Cody Garbrandt vs Deiveson Figueiredo

Cody Garbrandt har spenderat hela sin karriär i bamtavikt förutom hans allra första MMA-match som gick i fjäderviktsklassen.

Han påstår att han inte behöver genomgå någon viktminskning för att klara av bantamviktsgränsen, något som han tror kommer vara till hans fördel.

 – Jag tror att [Figueiredo] är en mycket tuff motståndare, jag tror dock att jag är mycket skickligare än honom.

– Jag har precis tränat och jag väger 145 lbs, vilket är 20 lbs över. Det här klarar vi av. Jag går inte ned i vikt för att klara 135 lbs.

– Det gäller bara för mig att hålla koll på min vikt under matchveckan medan de flesta av killarna i flugviktsklassen går runt i den här vikten. Jag kommer vara farlig i både flug- och bantamviktsklassen.

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Cody GarbrandtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara