På gång: Colby Covington vs Leon Edwards – vinnaren får titelchans!

✔ Vinnaren får nästa titelchans!

UFCs welterviktare Leon “Rocky” Edwards var inplanerad att möta Khamzat Chimaev den 13 mars i år. På grund av fortsatta komplikationer av covid-19 behövde dock Khamzat ställa in matchen – igen.

Detta var den tredje gången i rad ett möte mellan Edwards och Khamzat behövde avbokas. De två tidigare gångerna berodde även dem på positiva testresultat av viruset.

Nu avslöjar UFC-chefen Dana White att organisationen aktivt har sökt efter en ersättare och försöker boka in topprankade Colby “Chaos” Covington som ersättare.

– Det jag tror att vi behöver göra nu, med tanke på vad som hänt med Khamzat, är att vi försöker boka Covington mot Edwards. Vinnaren av det mötet får möta Kamaru Usman, sa White i en intervju.

“Rocky” har likt många andra haft ett problemfyllt 2020 och tvingades ofrivilligt vara inaktiv då hans matcher fortsatte att ställas in.

Det var först tänkt att han skulle möta Tyron Woodley i mars förra året. Matchen och hela galan blev inställd på grund av pandemin. Även det första mötet mot Khamzat var inplanerat samma år men blev avbokat efter att Edwards blivit smittad av covid-19.


HETAST JUST NU


Leon Edwards vs. Colby Covington

Covington har tidigare länkats ihop med sin förra träningskamrat Jorge Masvidal, men nu verkar det som att vi får vänta ännu längre på att se ett möte mellan rivalerna.

Matchen mellan Edwards och den före detta titelutmanaren Covington kan ta plats den 13 mars, men White vill inte lova något.

– Det är den fajten som är mest självklar just nu. Edwards accepterade ett möte mot en värsting som är rankad 15 i weltervikt och ingen ville möta honom. Han accepterade!

– Men deras matcher bara fortsätter att avbokas, så vad ska vi göra med “Rocky” nu? Vi måste ge honom en topprankad motståndare för att visa honom vår respekt. Han förtjänar det efter allt han har gjort för oss. Vi vill ge Edwards den bästa möjliga matchen!

 

Vem vill du se Edwards möta?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Colby CovingtonLeon EdwardsNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...