På gång: Zhang Weili försvarar sin titel under UFC 261 – i Las Vegas!

✔ Vem blir nästa titelutmanare?

Det har snart gått ett år sedan Zhang Weili försvarade sitt stråviktsbälte mot Joanna Jedrzejczyk i en galen match där båda tog mycket stryk. Matchen utsågs till årets match av flera MMA-medier och efteråt följde långa medicinska avstängningar.

Sedan dess har det varit rätt tyst från den kinesiska mästarinnans sida.

Nu verkar det emellertid som att UFC är på väg att boka in “Magnum” Weili för en ny match. Det planerade titelförsvaret väntas äga rum på UFC 261 den 24 april.

Det var först tänkt att galan skulle hållas i Singapore men efter att förhandlingarna misslyckats så väntas galan hållas i UFCs egna arena Apex i Las Vegas.


HETAST JUST NU


Motståndaren inte fastslagen ännu

UFC har ännu inte gått ut med vem som blir Weilis utmanare om bältet men Dana White har tidigare sagt att han vill se Weili möta Rose Namajunas i år.

Den tidigare mästarinnan kommer från seger via delat domslut mot Jessica Andrade, samma person som hon förlorade bältet till. Om Namajuna inte kommer kunna ta matchen i april så rapporteras det att UFC vill sätta Weili mot den före detta mästaren Carla Esparza.

Esparza kommer från fyra raka vinster och slogs senast på UFC on ESPN i juli. Då besegrade hon Marina Rodriguez via delat domslut. Vad som talar emot att Esparza får slåss om bältet härnäst är att hon redan rapporteras möta kinesiskan Yan Xiaonan under samma gala.

Oavsett vem motståndaren blir kommer många säkerligen se fram emot att se Weili i buren igen efter hennes underhållande prestationer. I övrigt finns det än så länge tre matcher bokade för UFC 261:

 • Mellanvikt: Uriah Hall vs Chris Weidman 
 • Lätt tungvikt: Anthony Smith vs Jimmy Crute 
 • Bantamvikt: Danaa Batgerel vs Kevin Nativity

Vem vill du se Zhang Weili möta i sitt nästa titelförsvar?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
NyheterSenaste NyttWeili Zhang

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...