Paddy Pimbletts tal om mental ohälsa bland män ger resultat!

✔ UFC-stjärnan hyllas: "Vi behöver fler människor som gör detta"

Paddy Pimblett är en av UFC:s mest populära fighters och han har bland annat använt sin plattform för att öppna upp om mental ohälsa bland män. Efter ännu en imponerande insats under UFC London, där Pimblett (19-3 MMA, 3-0 UFC) avslutade Jordan Leavitt (10-2 MMA, 3-2 UFC), så tog han tillfället i akt att vända sig till män som dras med psykisk ohälsa och självmordstankar. Bara en dag innan matchen hade Pimblett fått beskedet att en av hans vänner tagit livet av sig.

– Jag vill se män prata mer, sade Pimblett i segerintervjun efter matchen. Kvinnor pratar med varandra hela tiden om det är något. Men det gör inte männen. De bara sitter där tills det brister och sedan begår de självmord, vilket inte går att ta tillbaka. Män behöver bara prata mer och få utlopp för sina känslor.

Pimblett kom att hyllas för sitt passionerade tal och öppnade upp om sina egna svårigheter.

– Det finns ett stigma kring män, sade Pimblett i en efterföljande intervju. Folk tror att om du pratar om hur du mår så är du svag. Du är inte svag. Du är starkare än alla andra. Om du kan gå till dina kompisar och säga, “Jag mår inte bra”, då är du starkare än vem som helst. Jag bryr mig inte om vad någon säger. Folk tror att det blir bättre av att hålla det inne. Jag har varit i samma situation själv. När jag förlorade på Cage Warriors flera år tillbaka och bröt min hand igen. Jag tänkte, “Herregud, jag har tackat nej till UFC två gånger – nu kommer jag aldrig ta mig in i UFC”. I tre eller fyra månader vaknade jag upp varje morgon och grät.

– Helt ärligt, om jag hade druckit så skulle jag nog inte vara här idag. Jag hade gjort något drastiskt. Det går inte att ta ett beslut utan att tänka och bara avsluta allt. Vissa saker måste du tänka igenom. En sak som jag alltid har sagt är, “du måste prata om det”. Det är något som jag gjorde. Jag pratade till slut med någon och så fort du gör det känns det som att bördan blir mycket lättare att bära.


HETAST JUST NU


Paddy Pimbletts tal ger resultat

Paddy Pimbletts tal om mental ohälsa bland män har fått konkreta resultat. Andy’s Man Club, en grupp för män med psykiska besvär, ser en rejäl tillökning av aktiva medlemmar sedan Pimbletts tal.

– I våra grupper i Leeds och Castleford hade vi 69 stycken (10 nya) och 39 stycken (9 nya) som deltog, sade en representant för Andy’s Man Club till YEP. Det visar bara hur mycket grupperna behövs och hur fler och fler män pratar om sina svårigheter. Intervjun med Paddy Pimblett efter hans match har hjälpt att öka medvetenheten om hur viktigt det är för människor att öppna upp och prata om de sliter med något. Det är ännu en påminnelse att det är okej att prata.

Pete White, en brittisk konsult för mental hälsa, berättade för YEP att Pimbletts tal tagit diskussionen i rätt riktning.

– Folk förväntade sig att Paddy skulle hålla ett vanligt tal efter sin seger, sade White. Men han levererade ett otroligt kraftfullt och sårbart budskap om mental hälsa. Det här, i kombination med att han är en professionell fighter, någon som vi ofta ser som “tuff” och inte bryr sig om psykisk hälsa… Det fick folk att sätta sig upp och lyssna. Vi behöver fler människor som gör detta, från alla delar av samhället. Sårbarhet stärker.

Kontakta en stödlinje om du eller någon du känner har självmordstankar. Ring 112 vid akuta fall.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Paddy PimblettSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...