Paige "12 Gauge" VanZant. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Paige VanZant avslöjar – utmanar om bältet i sin comeback (uppdaterad)

"12 Gauge" bekräftar att hon kommer gå en titelmatch härnäst.

UPPDATERING: UFC:s vd Dana White dementerade uppgifterna under presskonferensen efter UFC 217.

Fredagen den första december kommer de två finalisterna från den 26:e säsongen av realityserien The Ultimate Fighter göra upp om UFC:s första kvinnliga flugviktsbälte. Vilka två som går titelmatchen på finalgalan är just nu hemligt då hela serien inte har sänts än – men redan nu verkar det stå klart vem som blir den nyöppnade divisionens nästa titelutmanare.

Nyligen gick nämligen stjärnan Paige VanZant ut på Twitter och avslöjade att hon får nästa chans på bältet.

Går upp efter svårigheter att klara stråviktsgränsen

VanZant (7-3 MMA, 4-2 UFC) har hittills tävlat som stråviktare i oktagonen, där hon just nu är rankad på tionde plats. På grund av svårigheter att klara vikten valde hon dock nyligen att gå upp till den flugvikt, efter att UFC valde att införa viktklassen även för kvinnor.

“12 Gauge”, som skulle ha mött Jessica Eye på UFC 216 innan hon tvingades dra sig ur på grund av skada, har förlorat två av sina tre senaste matcher. Efter en imponerande knockoutvinst över Bec Rawlings blev 23-åringen senast utstrypt av Michelle “The Karate Hottie” Waterson i december förra året.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Paige VanZantSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara