Pannie Kianzad avslöjar – vill möta forne titelutmanaren härnäst!

✔ "Vi hade gjort en helt galen match" ✔ Hälsningen till de svenska fansen!

Den svenska bantamviktaren Pannie Kianzad återvände i helgen mot den underskattade och #13-rankade Sijara Eubanks.

Det var inledningsvis en jämn match, då Eubanks fick en tidig nertagning. Skånskan arbetade dock flitigt från botten och hotade med submissions, medan Eubanks inte lyckades få in alltför mycket skada från topposition. Genom det hela höll sig Kianzad lugn då hon tränat med toppgrapplers som Mads Burnell inför mötet.

– Vi har gått igenom hela detta scenariot, och jag vet att [Eubanks] bästa rond är den första, berättar Kianzad för MMAnytt. Jag visste att hon skulle vara bra på topp, och jag trodde hon skulle underskatta mitt markspel lite. Hela det här campet, när vi jobbat med Mads och alla, har handlat om att hålla sig lugn i dåliga positioner, att få tillbaka min halvguard, röra på höfterna och så.

– Jag lyckades skrämma henne lite med submissions, det var inte så att jag tänkte ta de, för jag visste att hon ibland lägger sig i de positionerna, men jag ville skrämma henne lite så hon inte skulle känna sig helt säker.


HETAST JUST NU:


Trots hur aktiv och offensiv Kianzad var från ryggen så spenderade hon trots allt majoriteten av ronden i bottenposition.

På väg tillbaka till sin hörna, där huvudtränaren Nikolai Koubti och sambon Ilaz Zabeli väntade, var hon medveten om att hon förlorat den första ronden.

– När vi kom tillbaka så sa Koubti till mig: “Ja, du har förlorat första ronden, men det är lugnt, det fixar vi. Nu börjar vi höja tempot lite mer.”

– Han sa också till mig “Nu ser du när hon skjuter [på nertagning]” och jag sa “Ja, nu ser jag mönstret.”

Kianzad inledde den andra ronden med ett hårdare tempo, och visade en markant utveckling på fötterna med fin, teknisk boxning. I synnerhet satt henens vänsterkrok ett flertal gånger, och när de hamnade i clinch var Malmöbon överlägsen med vassa armbågar mot huvudet samt hårda knän mot kroppen.

– När vi började clincha så märkte jag att jag var sjukt mycket starkare än henne, jag kunde typ hålla henne mot buren och bara vara jobbig….

– Jag kände mig typ tre gånger starkare än henne, så jag tänkte bara “varför inte bara gröta ut henne?” Bara armbåga, knäa, jag fick in ett riktigt bra knä mot kroppen. Jag har tränat på thai-clinchen speciellt för henne.

Den tredje ronden fortsatte mycket som den andra, men skillnaden var att Eubanks började hålla det något jämnare på fötterna. Kianzad var dock snäppet vassare i de flesta avseenden och fick mycket beröm från kommentatorerna som hyllades hennes allsidiga stil, samt hennes förbättrade striking.


Missa inte: Miljardregnet över UFC – värderas till nya skyhöga nivåer!


“Vi hade gjort en helt galen match”

Trots den hårda matchen vill Kianzad tävla snart igen, helst i Februari om möjligt. De flesta ovanför henne i rankingen är dock uppbokade för tillfället. Den allsidiga svenskan siktar dock högt. Hon är fast bestämd om att bli svensk UFC-mästare och måste då möta de bästa i divisionen för att åstadkomma det.

Därför siktar Kianzad in sig på mexikanska, femterankade Irene Aldana, eller den fjärderankade forne titelutmanaren Raquel Pennington.

– Jag vill ha Pennington eller Aldana, jag tycker det är logiskt.

Tidigare så har ryska forne titelutmanaren i fjädervikt, Yana Kunitskaya, varit en intressant potentiell motståndare för Kianzad. Ryskan är däremot uppbokad för ett möte med det brasilianska fenomenet Ketlen Vieira. Både Aldana och Pennington är dock högre rankade än Kunitskaya och kan därför utgöra en mycket större utmaning.

Aldana kommer senast från en poängförlust mot den forne UFC-mästaren Holly Holm, medan Pennington senast slog Marion Reneau. När hon pressas på att välja en motståndare så svarar svenskan dock säkert säkert.

– Jag vill så gärna möta Raquel Pennington, berättar Pannie Kianzad. Jag vet bara att vi hade gjort en helt galen match stående, för vi är ändå lite lika i stilen där, tjurskalliga. Det är bara en match jag alltid velat ha, men jag tror också jag kan se jävligt bra ut mot henne.

Stilmässigt bäddar matchningen för underhållning. Pennington är en tuff fighter som ständigt rör sig framåt, och med Kianzads förbättrade striking skulle det mycket väl kunna bli en bonusvinnande match för en eller bägge damer.


Missa inte: Joe Rogan tar Jake Paul och Logan Paul till försvar: “De är tuffa killar”


“Stort tack till alla”

Avslutningsvis tackar Kianzad fansen som stöttat henne under sin resa mot UFCs elit.

– Tack så mycket till alla som hela tiden följer och sånt. Jag vet att några kanske inte tyckte jag såg ut som världens starkaste eller snabbaste, men ibland är man inte 100%. Bara jag kan få min hand höjd så kan jag gå vidare…. Bara stort tack till alla som stöttar hela tiden, det betyder mycket.

 

 

Vill du se Pannie Kianzad vs Raquel Pennington?

 

Prenumerera på vår svenska YouTube-kanal för alla senaste videos!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara