Pannie Kianzad berättar: “Var beredd på att knäcka hennes arm”

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Svenskan berättar om TUF-finalen och vänskapen med sin motståndare ✅ Avslöjar vilka hon vill möta härnäst

I december förra året gick svenska Pannie Kianzad final i The Ultimate Fighter säsong 28. Trots en tapper insats fick hon se sig besegrad av lagkamraten och vännen Macy Chiasson via submission i den andra ronden. Under deras tid i TUF-huset blev de nära vänner, men när matchen var igång var det blodigt allvar som gällde.

RELATERAT:

“Vi snackade aldrig skit innan, och vi snackade aldrig skit efter,” säger Kianzad till MMAnytt. “Men när vi tittade på varandra i buren då var det såhär, båda sa till varandra, vi försökte att inte cracka upp, vi båda höll på att flabba. Jag tänkte ‘jag måste hålla min blick’ och hon tänkte också ‘jag får inte skratta!’ Men när jag hade henne i armbar – jag var beredd på att knäcka hennes arm, jag hade inga tankar om att det var en kompis, och hon var beredd att knäcka den också.”

Svenska har tydliggjort sin önskan om att ersätta Holly Holm, som dragit sig ur en match mot den lovande talangen Aspen Ladd. Än så länge har hon inte fått respons från den amerikanska fightern.

UFC: Var redo

Hittills har UFC inte gett några konkreta besked gällande framtida match i organisationen, vilket är ovanlig behandling för en TUF-finalist. Kianzad är något frustrerad över att hon inte fått en match än, men följer UFCs råd att hålla sig redo.

“Det har varit lite så här…att man är på deras topplista att dra in, och jag har sagt att jag är väldigt intresserad av gå match i 135-klassen, för at vet att de inte kommer fortsätta med 145, det är bara en känsla jag har, de kommer inte. Det har varit lite så här, ja, du vet ‘var redo’. Det är jättejobbigt att säga till någon att vara redo, vi har vikt att klippa, men det är inga problem, jag känner mig i bra form. Mina tränare håller mig alltid redo även om jag inte har någon match inbokad. Jag kör inte slut på mig själv, men jag ska vara redo om jag får en chans att hoppa in om tre veckor, två veckor.” 

Skåningen är inte kräsen vad gäller motstånd. Hon har länge utmanat landsmannen Lina Länsberg, som Kianzad besegrade under Trophy MMA 1 år 2012. Länsberg är dock inte intresserad av den matchen. Om Kianzad själv får välja vill hon dock gärna möta en veteran.

“Jag hade velat möta någon gammal räv, Cat Zingano hade varit rolig att möta….ja, Cat Zingano hade varit rolig.”

Nyligen kom obekräftade uppgifter om att UFC planerar en gala i Stockholm i början av juni. Sedan intervjun genomförts har Kianzad tydliggjort en önskan om att gå sin första match i Sverige sedan 2014. Se hela intervjun nedan.

Intervju med Pannie Kianzad

Pannie Kianzad är ute efter match och har flera motståndare i tankar, bland annat en före detta titelutmanare! Kianzad talar även om TUF, hur hon ser tillbaka på sin karriär och mer!

Publicerat av MMAnytt.se Onsdag 20 februari 2019

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara