Pannie Kianzad
Foto: Orlando Ramirez-USA Today Sports / Stefan Romare-MMAnytt

Svenska stjärnans utmaning – till topprankade brassen

✅ "Är rätt kvinna för jobbet"

Svenska stjärnan Pannie “Banzai” Kianzad verkar känna sig redo att kliva in i buren igen.

Kianzad tog nyligen sin första UFC-vinst i karriären när hon, under UFC Moskva, besegrade Jessica-Rose Clark via domslut. “Banzai” var otroligt dominant under matchens gång och lät inte australiensiskan riktigt komma in i matchen.

Med ett UFC-facit på 1-2 känner sig Kianzad nu redo att bryta sig in i rankingen. Under fredagen skickade hon en utmaning till den 13:e-rankade Bethe “Pitbull” Correia.

Correia har tidigare utmanat om UFC-titeln i bantamvikt – detta mot superstjärnan Ronda Rousey. Hon var obesegrad i sin karriär när hon kolliderade med “Rowdy”, som avslutade brasilianskan på 30 sekunder.

Kianzad har fått nys om att Correia vill gå en match på europeisk mark – och anmäler sig frivilligt att vara hennes danspartner i Europa. Svenskan påpekar dock även att hon är redo att möta “Pitbull” “var som helst, när som helst“.

Correia tog sig i september tillbaka till vinstkolumnen när hon besegrade Sijara Eubanks via domslut. Brasilianskan har vunnit två av sina senaste sex matcher.

Vem vinner ett möte mellan Pannie Kianzad och Bethe Correia?

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara