Pannie Kianzad bokad för ny toppmatch – mot forne titelutmanaren!

✔ UFC-svenskan sitter på en fyra matcher lång vinstsvit

Inte långt efter att ha säkrat en av karriärens största så är UFC-svenskan Pannie “Banzai” Kianzad tillbaka för en ny match och kommer härnäst att möta veteranen och forne titelutmanaren Raquel “Rocky” Pennington!

Matchen är avsedd för den 18:e september på UFC on ESPN+ 53, platsen och arenan är ännu inte annonserad.

Källor till MMAnytt informerade om matchningen som nu bekräftats av personer nära situationen. I dagsläget är det oklart om Kianzad vs Pennington går på huvudkortet eller underkortet – galans huvudmatch har inte heller offentliggjorts.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raquel Pennington (@raquel_pennington)


HETAST JUST NU


Rankad #10 i damers bantamvikt

Kianzad var senast aktuell på UFC 263 den 12:e juni där hon besegrade veteranen Alexis Davis via enhälligt domslut efter full tid. Kort därefter annonserade svenskan att hon redan skrivit på ett kontrakt för en ny match.

Segern över Davis var Kianzads fjärde raka i UFC och det gav henne dessutom en topplacering i UFC:s bantamviktsranking. I sin pågående vinstsvit har Kianzad även besegrat Bethe Correia och Sijara Eubanks. Efter

Pennington har tävlar i UFC sedan november 2013 och upplevde blandade resultat inledningsvis.

Under hösten 2015 besegrade Pennington Jessica Andrade och påbörjade därefter en vinstsvit. Efter ytterligare tre segrar, inklusive en över den forne mästaren Miesha Tate, tilldelades Pennington titelchans mot den regerande bantamviktsmästaren Amanda Nunes. Det blev dock en oerhört ensidig match där Nunes dominerade stort och sedan vann på teknisk knockout i den femte ronden.

Sedan dess har Pennington varvat vinster och förluster. Hon kommer senast från en vinst över Marion Reneau.

 

Pannie Kianzad vs Raquel Pennington – vem vinner?

 

Kategorier
Pannie KianzadSenaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...