Pannie Kianzad får ny UFC-fajt på Khamzat-galan

✔ Svenskan får topp 15-rankad motståndare

Den svenska UFC-fajtern Pannie Kianzad har bokats för ny match. Den 19 december kommer hon nämligen göra upp mot amerikanen Sijara Eubanks på årets sista UFC-gala i Las Vegas.

Nyheten rapporterades först av holländska MMA DNA och bekräftas av MMAnytts källor.


LÄS MER: Profilen till rasande attack mot svensk public service: “Inte okej”

LÄS OCKSÅ: Khamzat Chimaev gör entré i UFC-rankingen!


Ny möjlighet för Pannie Kianzad att stiga i rankingen

Kianzad rankas på 14:e plats bland UFC:s kvinnliga bantamviktare (61,2 kilo), och får nu chansen att fortsätta klättra mot toppen då Eubanks är rankad snäppet högre på plats nummer 13.

Kianzad, som gick till final i den senaste säsongen av The Ultimate Fighter, har vunnit två raka matcher via domslut. I sin senaste fajt besegrade hon den tidigare titelutmanaren Bethe Correia.

Pannie “Banzat” Kianzad. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Motståndaren Eubanks kommer å andra sidan från en poängförlust mot Ketlen Vieira, men stod innan dess med två vinter i rad via domslut.

Khamzat Chimaev går huvudmatch på samma gala

Kianzad är inte den enda svensken som kommer att fajtas den 19 december. Galans huvudfajt är nämligen en drabbning i weltervikt där den topp 15-rankade svenskstjärnan Khamzat Chimaev tar sig an världstrean Leon Edwards från England.

Förhoppningsvis kan vi således runda av 2020 på med nya vinster för två av Sveriges högst rankade MMA-fajters.

Khamzat Chimaev

Khamzat “Borz” Chimaev. Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via USA TODAY Sports


SE ÄVEN: Khamzat reagerar: “Bullshit – jag är mästare”


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Khamzat ChimaevPannie KianzadSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara