Släpptes av UFC till allas förvåning – nu är Pannie Kianzad klar för ny match!

✅ Möter Bellator-fighter i Stockholm ✅ "Förstår inte varför UFC släppte henne"

Superior Challenge 19 har fått en ny match bokad. Och det är ingen liten sådan. Alldeles nyss lät organisationen nämligen offentliggöra att den svenska MMA-stjärnan Pannie Kianzad återvänder för en ny match i Superior-buren.

Kianzad blev nyligen historisk när hon, som första svenskan någonsin, tog sig hela vägen till final i den senaste säsongen av UFC:s realityserie The Ultimate Fighter. Finalen mot lagkamraten Macy Chiasson slutade dock i förlust och därefter släpptes “Banzai” av UFC – ett chockerande besked som upprörde många.

Men nu är hon alltså tillbaka för en ny match, som sker i Sveriges största MMA-organisation på en stjärnspäckad gala på Cirkus. Motståndaren blir Frankrikes Iony Razafiarison och matchen går i catchvikt, -63 kilo.


Köp dina biljetter till storgalan på Cirkus här!


– Jag förstår inte varför UFC släppte Pannie. Hon är bättre än många andra de tar in men de väljer väl atleter på andra kriterier. Hur som helst så är jag glad över att ha tillbaka henne i Superior Challenge och jag ser verkligen fram emot Pannies match mot stenhårda Iony, säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International, via ett pressmeddelande.

Vann bältet i Cage Warriors – utmanade i Invicta FC

Pannie Kianzad (10-4 MMA) har länge utmärkt sig som en av Sveriges allra främsta MMA-fighters. Redan innan hon kom med i TUF hade hon besegrat flera UFC-fighters – inklusive den svenska rivalen Lina Länsberg. 27-åringen, som tränar i Danmark, har tidigare vunnit bältet i Cage Warriors och utmanat om titeln i Invicta FC. Nu är det dags för hennes första match i Superior Challenge på över fem år.

Iony Razafiarison (5-2, 1 NC MMA) är en tuff fighter som flyttade till Frankrike från Madagaskar för att satsa på MMA. Sist hon var aktuell gick hon sin tredje match i topporganisationen Bellator MMA, som dock slutade i förlust mot Olga Rubin. Innan dess kammade Razafiarison hem sin största vinst hittills i karriären mot den tidigare UFC-fightern Cindy Dandois.

Klicka på bilden för att skaffa dina biljetter till Superior Challenge 19!

Superior Challenge 19: Officiellt matchkort

Superior Challenge 19 äger rum på Cirkus på Djurgården i Stockholm den elfte maj. Kolla in det uppdaterade matchkortet nedan!

Huvudkort:

  • Titelmatch i fjädervikt: (C) Diego Nunes vs. Simon Sköld
  • Titelmatch i mellanvikt: (C) Dylan Andrews vs. Nico Musoke
  • David Bielkheden vs. Silmar Nunes
  • Karl Albrektsson vs. Chris Fields
  • Pannie Kianzad vs. Iony Razafiarison
  • Rostem Akman vs. Juho Valamaa

Underkort:

  • Bartosz Wojcikiewicz vs. Wilbert Huaman
  • Serdar Altas vs. Jhonata Silva
  • Robin Roos vs. Jeanpier Basauri
  • Moraad Moreno vs. Mika Kuronen

Denna artikel publicerades den 29:e april 07.30

Kategorier
Pannie KianzadSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara