Pannie Kianzads dröm: “Vara en av Sveriges bästa idrottare”

✅ Exklusiv intervju med Kianzad inför TUF-finalen ✅ Kan skapa historia som den första Svenska Ultimate Fighter-vinnaren

Lördag natt har Malmös Pannie “Banzai” Kianzad (10-3) chansen att skapa historia. Likt två andra skåningar; Hamid “Akira” Corassani och Martin Svensson, deltog hon i The Ultimate Fighter-turneringen i hopp om att ta sig till final, vinna ett lukrativt UFC-kontrakt och skapa historia.

Trots tidigare svenska framgångar i TUF har nu Kianzad blivit den första svensken att ta sig till final, efter att ha vunnit två raka matcher via dominant och tydligt domslut över respekterat, europeiskt motstånd i form av Katarina Lehner och Julija Stoliarenko.

Nu står Kianzad som finalist mot lagkamraten Macy Chiasson (2-0), men den erfarna skånskan, som dessutom utmanat om titeln i Invicta FC och vunnit titel i Cage Warriors, känner sig enbart bekväm i denna eftertraktade position.

RELATERAT: 

“Det känns inte så annorlunda från Invicta,” Berättar Kianzad i en exklusiv intervju med MMAnytt, “så allt är väldigt simpelt, professionellt och flyter på. Känns också som jag har gjort detta förr och är helt redo.”

Chiasson må inte ha den erfarenheten som Kianzad har, men amerikanskan tävlade framgångsrikt som amatör med ett matchfacit på 3-1 med enbart segrar på avslut. Chiasson är en slagkraftig, hård fighter vars matchfacit troligtvis inte speglar hennes sanna talang, något Kianzad erkänner och respekterar.

“Jag tror vi är väldigt jämnt matchade fastän hon har färre matcher, men hon är ändå väldigt erfaren. Hon står för styrka och storlek men jag står definitivt för teknik och erfarenhet. Detta kommer bli en ‘battle of the hearts’.”

Både Kianzad och Chiasson imponerade stort i TUF, Svenskan med tekniska, dominanta prestationer över loppet av tre ronder, medan Chiasson knockade båda sina motståndare i den första ronden för att avancera till final. Kianzad menar att både hon och Chiasson anade att de skulle mötas, trots att bägge valdes till Team Gastelum.

“Jag och Macy kände på oss tror jag att vi skulle komma långt och möta varandra, jag kände på mig att vi var de bästa där inne, vi visar respekt för varandra men i 15 min går vi till krig sedan kan man vara vänner igen.”

TUF 28-finalen må vara historiskt på sitt sätt, men Kianzad är redan en fighter som åstadkommit mycket. Hon har redan besegrat tre nuvarande eller före detta UFC-fighters, bland annat landsmannen Lina Länsberg samt australiensiskan Jessica Rose-Clark – som vann sina två första matcher i UFC.

År 2014 blev Kianzad bantamviktsmästarinna i Cage Warriors, och hon utmanade den topprankade veteranen Tonya Evinger om titeln på Invicta FC 14. Trots förlust i den matchen och två efterföljande nederlag lät hon aldrig de motgångarna sänka henne. Hon sitter för tillfället på två raka segrar, senast över den härdade brittiskan Kerry HughesDanish MMA Night 1, och planerar att fortsätta slå rekord och finna framgång.

“Jag tycker jag har slagit många rekord i Sverige som kvinnlig MMA-fighter, genom att vinna stora matcher, mitt Cage Warriors bälte och antal matcher. Jag drar på mig erfarenhet efter varje dag, varje match, detta kommer definitivt bli det största jag gör för Sverige men främst för mig själv. Jag känner mig varm inombords att få chansen till detta, som en persiskt tjej men även som svensk medborgare.

“Jag är otroligt tacksam för alla som inte har släppt taget om mig även fast jag har haft mina dåliga år i sporten också. Vem vet vad som händer efter detta. Jag har stora mål inom MMA, men en stor dröm inom Sverige har alltid varit att vara en av Sveriges bästa idrottare.”

Med tanke på vad Kianzad presterat hittills finns det all anledning att tro på ytterligare framgångar, med start lördag natt.

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...