Paolo Roberto erkänner sexköp – får sparken från TV4

✔ TV- och kampsportsprofilen gripen i natt ✔ "Vidrigaste man kan göra ..."

TV-kändisen, entreprenören och tidigare boxningsstjärnan Paolo Roberto, 51, blev under natten mellan torsdag och fredag gripen på bar gärning misstänkt för sexköp. Detta i samband med en omfattande razzia i centrala Stockholm.

Roberto ska ha betalat 1500 kronor för att ha sex med en kvinna, som enligt uppgifter till Aftonbladet kommer från “ett av Europas fattigaste länder”.

Kort efter gripandet gick Roberto ut med ett längre inlägg på Instagram, där han indirekt kommenterade händelsen.

“Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig!” står det bland annat att läsa i inlägget.

View this post on Instagram

När jag är som lyckligast i livet så lyckas jag alltid spaka undan benen på mig själv. Nu är jag tyvärr här igen och den här gången finns det ingen förlåtelse… För att krossa sig själv är en lång process. Som kräver total hängivenhet. Det betyder att du behöver gå emot 100% av vad du står för. Det betyder att du måste förlora varje gnutta av hopp. Det betyder att du måste strunta i all typ av moral du någonsin stått för. Det betyder att du förlorar all kärlek du någonsin känt. Det betyder att du varit illojal mot alla du varit lojal mot. Det betyder att du är ingen och mycket mindre än så. Jag är helt enkelt en parasit som ska utrotas! Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig! Nu är det dags att en gång för alla söka hjälp för att reparera hålet i mina själ.

A post shared by Paolo Roberto (@1paolo2) on

Paolo Roberto: “Det här var första gången”

Roberto öppnade nyligen upp om det inträffade i en intervju med TV4.

– Jag har köpt sex, erkänner Paolo Roberto i intervjun, där han också menar att han aldrig tidigare har gjort något liknande.

– Nej. Det här var första gången.

I intervjun menar en ångerfull Roberto att brottet är en konsekvens av hans självskadebeteende, som följt med honom sedan barnsben.

– Det är just därför. Det är det absolut smutsigaste, absolut vidrigaste man kan göra egentligen mot en annan människa. Det är det här självskadebeteendet som jag alltid har haft i mitt liv. Som grundar sig i övergrepp som jag blev utsatt för när jag var liten.

Har varit högaktuell i kampsportsvärlden

Även om han på senare tid varit mest aktuell för sina TV-uppdrag samt sitt företagande, så har Paulo Roberto också länge varit en av Sveriges kändaste kampsportsprofiler.

Som proffsboxare vann han både WBC:s internationella titel samt WBO:s interkontinentala mästarbälte, och samlade ihop ett sammanlagt matchfacit på 28-4-1 under karriären i ringen. På senare tid har han ofta synts som konferencier på olika kampsportsgalor, bland annat på AK Fighting Championship 3 i Göteborg så sent som i december.

Roberto har även haft uppdrag som kommentator för svenska UFC-sändningar.

Under morgondagens Nyhetsmorgon på TV4 kommer Paulo Roberto prata mer om sexköpet. Klart står att alla hans samarbeten med kanalen har avslutats.

“TV4 Media tar kraftigt avstånd från programledarens oförsvarliga agerande och meddelade honom i morse att han inte kommer att leda några tv-program hos oss”, ska TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg ha skrivit i ett SMS till Aftonbladet.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara