Pappans svidande kritik mot Tyson Fury – efter tuffa vinsten

✅ "Han var svag som en kattunge"

Tyson Fury tog sin 29:e vinst i karriären i en tuff match mot svensken Otto Wallin. Wallin öppnade ett cut över ögat på “The Gypsy King” och överträffade mångas förväntningar inför matchen.

Någon som dock inte var särskilt imponerad var Furys far John Fury. Han menar att något måste ha gått fel i uppladdningen inför matchen – eller så låter Fury:s unga tränare Ben Davison komma undan med saker under träningen.

Furys pappa vet att hans son har mycket mer att ge och att det var den sämsta versionen av sin son han sett på länge. Han vill se Fury analysera vad som hade kunnat göras bättre inför matchen – om han vill ha någon chans att vinna sina kommande matcher mot betydligt mer meriterat motstånd.

– Jag har aldrig sett honom så dålig, sade John till Talksport. Han såg helt dränerad ut och det verkade som att han lämnat allt i gymmet. Han hade tur som tog hem vinsten. Jag vet inte vad som gick fel, men någon måste få skulden. Hans timing och avståndsbedömning var jättedålig.

– Jag vet inte om Wallin var bättre än han såg ut på TV, men han verkade inte bättre än den förra motståndaren Tom Schwarz. Han skulle aldrig besegra Deontay Wilder eller Andy Ruiz med en sådan prestation. Hade han fightats så mot Alexander Povetkin hade han förlorat. Han är min son och jag är väldigt ärlig, men jag har aldrig sett honom så dålig, fortsatte John.

Enligt pappan så är det mycket märkligt att någon som haft ett åtta veckor långt camp, kan vara andfådd efter en rond. Han misstänker att fokuset låg för mycket på att komma ned i vikt, inte på styrka och kondition.

– Han var svag som en kattunge. Jag tittade på hans kropp och den var mycket mjukare än förra matchen. Han lade för mycket fokus på att ha en snygg kropp.

“Kommer kosta honom hans karriär”

Avslutningsvis sade pappan att det var full kalabalik i omklädningsrummet inför matchen. Om han fick bestämma skulle de alla bli utkastade. Han är orolig att om det fortsätter på detta vis kommer Tyson Fury inte ha någon boxningskarriär kvar. Den enda han har något positivt att säga om är personen som behandlade sonens stora sår över ögat.

– Den enda personen av värde var han som jobbade som cutman. Hur lyckas man stänga ett sådant sår? Det var öppet som en hajmun. Det räddade hans liv.

Håller ni med kritiken från Tyson Furys far?

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara