Foto: Rigel Salazar/Ag Fight/MMAnytt

Blodig toppfight slutar i kontroversiellt domslut

✅ Får revansch - men hade poängdomarna verkligen rätt?

Alldeles nyss avgjordes den delade huvudmatchen på UFC 242: Khabib vs. Poirier i Abu Dhabi. Där fick vi se ett spännande returmöte i lättvikt mellan Edson Barboza och Paul Felder.

Det blev återigen en spännande fight mellan två toppfighters. Matchen blev tidigt en blodig affär när Felder blev oavsiktligt skallad tidigt i den första ronden. Efter en snabb läkarkontroll fortsatte de dock fightas och det vi fick se var en intressant uppgörelse mellan två toppfighters.

Barboza såg för det mesta ut att ha kontroll över matchen med sina snabba och stenhårda sparkar, samt vältajmade kontringar med händerna. Felder var dock den som pressade och även han fick in en hel del fina träffar genom matchens gång.

Efter tre hårda ronder var domarna oeniga i sitt beslut, som får anses tämligen kontroversiellt. Barboza tog hem varenda rond i en poängdomares ögon, men de andra två gav Felder segern med siffrorna 29-28 respekive 30-27. “The Irish Dragon” fick därmed revansch mot Barboza – som vann det första mötet mellan de två – via delat domslut.

Se höjdpunkter nedan (via Twitter):

Edson Barboza vs. Paul Felder 2 – resultat och statistik:

Officiellt resultat: #10 Paul Felder besegrade#7 Edson Barboza via delat domslut (27-30, 29-28, 30-27)


LÄS MER: UFC 242: Khabib vs. Poirier – Resultat & Statistik LIVE!


 

Kategorier
Senaste NyttUFC 242

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...