Paulo Costa är 11,3 kg över viktgränsen – Cannonier redo som ersättare

✔ Snart möts de obesegrade stjärnorna ✔ Jared Cannonier står redo som ersättare: "Jag är mer än villig!"

Obesegrade Paulo Costa står inför sin livs match då han den 27 september kommer att möta Israel Adesanya i en kamp om mellanviktstiteln. Mötet är ett av de mest efterlängtade matcherna i år efter att de båda stjärnorna gång på gång hamnat i luven på varandra.

Inför mötet så kommer Costa dock att behöva genomgå en rejäl viktminskning. Enligt egen utsagt så väger han för tillfället runt 210 lbs, ca 11.3 kg över viktgränsen för sin titelmatch.

Brasilianaren har aldrig missat vikten i sin professionella karriär. Å andra sidan så är det första gången han kommer att behöva väga in för en titelmatch, där han inte tillåts att väga över viktgränsen på samma sätt som en vanlig match.


Relaterat


Jared Cannonier redo att ersätta Paulo Costa

Skulle Costa inte klara av att väga in så är tredjerankade Jared Cannonier mer än redo att hoppa in.

Han är inbokad för att ta sig an den före detta mästaren Robert Whittaker under UFC 254. Han kommer dock att hålla ett nära öga på titelmatchen.

 – Om något händer med dem så är jag mer än villig och redo, det är min plan. Jag kommer att vara redo för det datumet, 27 september. Det är det datumet som jag förbereder mig inför.

 

Kategorier
Israel AdesanyaPaulo CostaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...