Paulo Costa avslöjar: Därför blev jag full innan titelmatchen mot Israel Adesanya!

✔ "Kommer möta honom igen, men nykter!"

Brasilianska UFC-fightern Paulo Costa ljög inte när han sade att han blivit berusad inför sin titelmatch mot Israel Adesanya i september 2020.

Den populära mellanviktaren fick utstå en storm av hånfulla kommentarerna när han sade att hans vindrickande kvällen innan var den stora anledningen till att han förlorade via TKO i andra ronden.

Han stod dock på sig och sade sedan med glimten i ögat att “nyktra Costa” fortfarande var obesegrad. Det är nu nästan ett år sedan och Costa har fortfarande inte klivit in i buren efter det.

Han är inbokad att möta Marvin Vettori den 23:e oktober. Inför sin efterlängtade comeback öppnar han upp om den välkända vin-historien i sin första intervju sedan den ödesdigra titelmatchen.

 — Min viktminskning var väldigt tuff, men det är den alltid, sade Costa till ESPN. Problemet är att matcherna i Abu Dhabi sker på morgonen, inte på natten. Så man får ytterligare en natt [av återhämtning]. Efter min viktnedgång återhämtade jag mig väldigt bra.

— Men sen så tränade jag väldigt hårt. Jag kände mig så självsäker att jag tränade hårt. Jag tränade mer än vad som rekommenderas efter en viktminskning. Och jag tror att det här skapade många problem i min kropp. Jag fick många kramper, och jag hade stora problem med att sova.HETAST JUST NU


Paulo Costa: “Jag var desperat”

Costa stod inför karriärens viktigaste match, en titelmatch i UFC. Det var ett mål han kämpat i många år för att uppnå och inför matchen hade han dessutom pratat väldigt illa om “The Last Stylebender” Adesanya.

Costa behövde sin sömn men kunde inte få kroppen att slappna av. Hans kropp fortsatte att krampa och sömnen ville inte infinna sig.

 — Natten innan matchen kunde jag inte ens gå, sade Costa. Jag hade bestämt mig för att slåss, och jag tänkte inte låta matchen ställas in. Efter att sjukgymnasten lämnat mitt rum lade jag mig i min säng, men jag kunde inte somna. Jag hade testat melatonin tidigare, men det fungerade inte. Jag försökte med ZzzQuil, men det fungerade inte heller.

— Jag hade vin, så jag tänkte att jag skulle prova vinet eftersom jag behövde sova lite. Ibland har jag druckit ett glas vin när jag känt mig väldigt stressad och det har hjälpt mig lite. Men bara ett glas, så det finns tid för kroppen att göra sig av med det. Men det var sent, och jag var desperat för att få somna.

Efter att han blivit knockad så blev Costa ytterligare förödmjukad av Adesanya som juckade mot honom. Det hela blev en mycket tuff förlust, men Costa är fullt inställd på att arbeta sig tillbaka till toppen. Det kanske inte behöver vara en särskilt lång väg att gå.

Adesanya är inplanerad att ta sig an den före detta mästaren Robert Whittaker i sitt nästa titelförsvar. Skulle Costa imponera mot Vettori är det ingen omöjlighet att han får nästa titelchans.

 — Jag kommer möta honom igen, men nykter!

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Paulo CostaSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...