HUVUDMATCH: Paulo Costa får topprankat motstånd i sin comeback!

✔ Den brasilianska UFC-stjärnan återvänder efter mer än ett år!

Topprankade mellanviktarna Paulo Costa och Marvin Vettori är klara för en spännande huvudmatch under en UFC Fight Night-gala i oktober!

Båda fighters kommer från svidande titelmatch-förluster mot den regerande mästaren och är ute efter att återvända till vinstkolumnen. Mellanviktsdrabbningen kommer att gå av stapeln 23:e oktober och än så länge har galan ingen plats inbokad. ESPN var först med att rapportera nyheten.

När Costa kliver in i buren kommer det att ha gått över ett år sedan den 30-åriga brasilianaren förlorade mot divisionsmästaren Israel Adesanya. Han mötte “The Last Stylebender” Adesanya under UFC 253 i september 2020 och blev avslutad med slag i andra ronden. Costa var dessförinnan obesegrad med tretton raka vinster mot bland annat Yoel Romero och Uriah Hall.

Förlusten i titelmatchen ledde till stor ilska då Adesanya förödmjukade honom efter avslutet. Costa har sedan dess svurit på att klättra till toppen igen och besegra mästaren.

Tidigare i år utannonserade UFC en match mellan honom och Jared Cannonier. Costa anklagade UFC för härskartekniker och sade att han aldrig accepterat matchen.

 — UFC måste betala mig som en fighter som slåss i huvudmatcher, skrev Costa i juni. Youtubarna visar allt det skämmiga i den här verksamheten. Bara för att klargöra, jag har aldrig skrivit på eller låst mig till det där kontraktet. Varför utannonserade UFC matchen om jag inte skrivit under? Det är min fråga också!

Kelvin Gastelum hoppade in som ersättare och kommer möta Cannonier under en huvudmatch den tjugoförsta augusti.HETAST JUST NU


UFC Fight Night: Paulo Costa vs Marvin Vettori

Likt Costa så besegrades Vettori av Adesanya i sin senaste match.

“The Italian Dream” radade upp fem raka vinster för att säkra en titelmatch under UFC 263 i juni 2021. Vettori lyckades dock aldrig komma in i matchen och förlorade alla fem ronder enligt ringdomarna. Dessförinnan hade Vettori bland annat tagit hem domslutsvinster mot Jack Hermansson och Kevin Holland.

Med det senaste tillägget ser UFC Fight Night: Costa vs Vettori ut som följande:

 • Mellanvikt: Paulo Costa vs Marvin Vettori
 • Stråvikt: Randa Markos vs. Lívia Renata Souza
 • Flugvikt: Jeff Molina vs. Daniel Lacerda
 • Bantamvikt: Jessica-Rose Clark vs. Joselyne Edwards

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Paulo CostaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...